21 Mart 2014 Cuma

HAMSİ OMLETİ



    Hamsinin vakti tamamen geçmeden yayınlayayım bari..:( Kolay pratik bir lezzet..Hamsi severler için bir alternatif..Buyurun:

   -350 gr. kadar  hamsi,
   -1-2 kaşık sıvı yağ, 
   -2 kaşık mısır unu,
   -2 yumurta,
   -Bir kaç dal maydanoz ve taze soğanın yeşil kısımları,
   -Tuz, karabiber, kekik..
  • Hamsileri ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra mısır ununa bulayıp teflon tavada az yağda iki yanını pişirelim. 
  • Diğer yanda yumurtaları bir kaba kıralım çırpalım, tuz karabiber kekik ilave edelim.ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyip, hamsilerin üzerine dökelim. eğer tavaya fazla gelirse iki fasılda pişirelim. bir tarafı pişip kızarınca diğer yanını da çevirip pişirelim. sıcakken yiyelim.:)
  • Afiyet şifa olsun..
  • Kalan hamsi kızartmalarını değerlendirmek için de bu tarifi kullanabiliriz. Hem tazelenir hem de lezzeti daha artar..

6 yorum:

  1. Eline sağlık arkadaşım enfesss

    YanıtlaSil
  2. Que SHOW de receita... Huuuuuuuuuummmmmmmm!!!
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
     
    http://decolherpracolher.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...:)

    YanıtlaSil
  5. ellerınıze saglık benım annemler bunu cooook yer :)))

    YanıtlaSil
  6. Yani ben bunu uçururum..Anacığım yapardı bize hamsinin her türlüsünü..yumurtalısından köftesine kadar..eline sağlık canım..sevgilerrr benden..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...