Allah'ın selamı üzerinize olsun,
Şeftali ne güzel bir meyvedir değil mi? Reçeli, nektarı ayrı bir güzel..Geçenlerde misafirlerim için şeftali- kayısılı tart yaptığımda hamura da ne çok yakıştığını gördüm..Nefis tadı ve harika rayihasıyla çok güzel bir tart oldu..kesinlikle denemelisiniz..
Tart hamuru:
-125 gr tereyağ,
-100 gr şeker,
-250 gr un,
-1 yumurta,
-1 kaşık yoğurt,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
-Bir fiske tuz..
İç malzemesi:
-4 tane küçük şeftali,
-4-5 tane kayısı,
-1/2 su bardağı şeker,
-1 avuç fındık içi,
Üzerine:
-Pudra şekeri.
- Şeftalileri soyup, doğrayalım, kayısıları da..Şekeri katıp biraz tavada şöyle bir çevirelim, bir kenarda dursun.
- Unu hamur tahtasına eleyip, tereyağı küp küp kesip una katalım, bıçakla unu ince ince doğrayalım. Tart hamurunu can arkadaşım Allah ne verdiyse blog sahibi Melek'imin tavsiyelerine uyarak yapmaya çalıştım..Mutlaka ziyaret edin şahane tariflerinden kendinizi alamayacaksınız.:)
- Unla yağ bulgur bulgur olana dek kıymaya devam edelim. Daha sonra ortasına yumurtayı kıralım, vanilya katıp yoğuralım. Yoğurda kabartma tozunu ekleyip hamura katalım,yoğurup hamuru toparlayalım. Streç folyoya sarıp, buzdolabına koyalım. 1 saat kadar bekletelim.
- Dolaptan çıkarınca bir küçük, bir büyük parçaya ayıralım. büyük parçayı tart kalıbının büyüklüğünde açalım. tabanına yerleştirelim.
- Hazırladığımız şeftalili-kayısılı meyve karışımını hamurun üzerine döşeyelim. Fındıkları irice bölüp serpiştirelim. ben yarım yarım kullandım :)
- Bir parça hamur koparalım, ince uzun şerit yapıp tartın kenarına yerleştirelim parmağımızla bastırıp kenarını düzenleyelim.
- Küçük hamurdan parçalar koparıp seramik hamuruyla yaptığımız gibi gül ve goncaları ve yapraklar yaptım. İsterseniz hamuru buzlukta dondurup üzerine rendeleyebilirsiniz..
- Fırın ayarına göre pişene dek fırında tutalım..Soğuyunca pudra şeker eleyelim. Dilimleyip servis edelim..
- Afiyet olsun, dualarınızda unutmayın lütfen...
Not: Fırınım yine yaptı yapacağını, tepecikleri fazla kızarttı :( ama yanmadılar, size nasıl görünüyor bilemem ama, tadı nefisti :))Çok beğenildi...;))
çok beğendim. afiyetler olsun
YanıtlaSilTeşekkürler canımcım :))yaz aylarında meyveli tatlılar daha bir güzel oluyor :)
Silgözüm gönlüm şenlendi mmmmm:)))
YanıtlaSil
Silher daim şen olsun gözün gönlün :)) teşekkür ederim canım :)
of of Bu ne güzellik böyle.ellerine sağlık canım.mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilçok sağol bir tanem, çok beğeneceksiniz eminim :)
Silresimlemede tartda şahane elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım..
Silfotoğraf makinem sorunlu da :( bu kadar oluyor, sizin hoşgörünüze güveniyorum :))
bana cok güzel görünüyor bacim
YanıtlaSilAllah nasip ederde gelirsem isterim insAllah
dua ile
oyy senin o güzel bakan gözlerin hep güzel görüyor :)) Allah razı olsun bir tanem..
Silİnşallah nasip eder Yaradan, sabırla bekliyorum :)
dualarımız müşterek...
Adorei a apresentação dessa maravilhosa Tart... Ficou D+
YanıtlaSilBeijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
BANADA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK CANIM NURCAN
YanıtlaSilTeşekkürler Nurcan'cım, :))
SilEstupenda tarta muy buena y linda,saludos y abrazos.
YanıtlaSilGörüntü muhteşem, lezzetinin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgene döktürmüşsün arkadaşım süslemede çok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilBu tarife bayıldım, şeftali yaz meyveleri içinde en favorimdir .Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSiltarifinizi şu anda pişiriyorum. Ölçü kalıbına göre yaptım. Fakat un 250 gr yeterli olmadı. Hamurun kıvama gelmesi içi bayağı bir un daha ilave ettim. Birde ayrıca yapımını yazarken, şeker, kabartma tozu ve vanilyanın hangi aşamalarda koncağını belirtmemişsiniz.
Tarif için çok teşekkürler... Sizinde elinize sağlık...
ben unu tartarak yapmıştım, ya benim mutfak tartım bozuk ya da sizin ölçü kabınız doğru göstermiyor :)) Yumurta çok mu büyük geldi ya da yoğurdu fazla mı kattın bilemedim şimdi..aslında ben genelde tartarak yapmam, bardak kaşık ölçüleri kullanırım..ama bu sefer Melek arkadaşım gibi tartarak yapayım dedim :))
Silkabartma tozu ve vanilyayı kattığım zamanı yazmamışım haklısın; dikkatimden kaçmış, kusura bakma canım...yoğurt ile beraber vanilya-kabartma tozunu ekliyoruz..
Teşekkür ederim ilgin için, İnşallah güzel sonuç almışsındır..Afiyet olsun..
Çok güzel oldu, belki benim ölçü kabımla ilgisi vardır. Aslında bende ölçüyle yapmam :) ama gramajlı verdiğin için tam tarife uygun olsun istedim. Yoğurt belki de fazla gelmiştir. Haklısın
YanıtlaSilTarif için tekrardan teşekkürler, çok güzel oldu... Diğer yemeklerini de deneyeceğim :) Hatta yaptığım tartın resmini göndermek isterim sana. Mail adresini verebilirsen göndereyim hemen
Sevgiler,
Rica ederim tarifi beğendiğine çok sevindim afiyet olsun, ellerine sağlık canım..:)
Sila.z.topdas@gmail.com
gönderirsen sevinirim fotoyu canım
Teşekkürler , sevgiler...
gece gece gözümü gönlümü actiniz masallah
YanıtlaSilellerinize saglik.
Sevgi ve saygilar...
Allah c.c. izin verirse banda beklerim insallah www.cayysekeri.blogspot.de
çok teşekkür ederim arkadaşım, hoş geldin..
Silgece gece beni mesrur ettin sen de..Allah razı olsun...
görüşmek üzere...