Güneşli bir sabahtan hepinize selamlar,
Bu günlerde özellikle sağ kolum içten içe ağrıyor, burada yazarken bile zorluyor beni..Romatizmal ağrılar bazen sanki kemiğin içi oyuluyormuş gibi sızlatıyor.:((.Ağrılar, sızılar, hastalıklar günahlarımızın keffareti olur İnşallah diyerek tarife geçelim :
-1 kg uskumru,
-1 çay bardağı zeytin yağı,
-2 orta boy soğan,
-1 kırmızı kapya biber, 2-3 sivri biber,
-2-3 domates,
-1 tutam maydanoz,
-Tuz, karabiber, pul biber..
-Limon.
Bu günlerde özellikle sağ kolum içten içe ağrıyor, burada yazarken bile zorluyor beni..Romatizmal ağrılar bazen sanki kemiğin içi oyuluyormuş gibi sızlatıyor.:((.Ağrılar, sızılar, hastalıklar günahlarımızın keffareti olur İnşallah diyerek tarife geçelim :
-1 kg uskumru,
-1 çay bardağı zeytin yağı,
-2 orta boy soğan,
-1 kırmızı kapya biber, 2-3 sivri biber,
-2-3 domates,
-1 tutam maydanoz,
-Tuz, karabiber, pul biber..
-Limon.
- Balıkları ayıklayıp yıkayıp süzdükten sonra,içini dışını tuz ve karabiberle ovalım bir kenarda dursun..
- Diğer yanda zeytin yağında soğanları piyazlık doğrayıp biraz çevirelim, kırmızı biber yeşil biberleri de ilave edelim. Domatesleri kabuklarından ayırıp, doğrayalım, onları da ekleyelim, hepsini soteleyelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim, karıştıralım. Tuzu atarken balığı tuzladığımızı unutmayalım..
- Bu sotelediğimiz sebzeleri balıkların içine paylaştırıp dolduralım, fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine limon dilimleri yerleştirelim. Tavada kalan yağı balıkların üzerine gezdirelim.
- Fırında kızarıncaya dek pişirelim..Salata ile servis edelim..Afiyet olsun...Dualarınızda unutmayın lütfen..
21 yaşına kadar ağzıma balık sürmedim kokusu bile beni hasta ediyordu hamile kaldım şu an yemediğim balık yok. Evlat sevgisi insana herşey yaptırıyor. Yemeğin çok iştah açısı görünüyor.Ellerine sağlık canım Sevgiyle kal.
YanıtlaSil:)) sevindim desem darılır mısın ? Sağlıklı bir gıda balık..Afiyet bal olsun sana da..yavruya da kan , can olsun İnşallah. Teşekkür ederim yorumuna canım..
Silrabbim safi ismi ile tecelli ede can
YanıtlaSilbilirim o agrilari :(
sifa olsun can öperim o elleri
Amin amiinn canım Allah razı olsun..
SilBilmemeni temenni ederdim o ağrıları..:(
Sadece gecen gun balik yedim ama seninkini gorunce yine canim cekti :))) Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Julia..Balığı haftada en az 2 kere tüketmemiz lazımmış..Ama bizim çocuklar nedense pek yemek istemiyorlar..Seyrek olarak da olsa yapıp yedirmeye çalışıyorum.. :)
SilÇok geçmiş olsun.Söylediğiniz gibi günahlarımızın keffareti olsun inşallah çektiğimiz acılar.Rabbim acil şifalar versin.Balığı çok severim, çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAllah razı olsun Hatice...İnşallah, ecmaîn olsun...
SilTeşekkür ederim, tadı da güzel oluyor bu şekilde, sebzeleriyle beraber yemek hem de vitaminli :)
Geçmiş olsun.. Kış mevsiminde ağrılar artıyor sanki.. Balık tarifine bayıldım. O kadar çok severim ki her türlü balığı.. Yazmadan geçemedim.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBloğuna bayılıyorum :)
Çok teşekkür ederim Hülya..Kışın daha fazlalaşıyor ağrılar haklısın..
SilBalık güzel bir nimet hakikaten..Biz daha çok tatlı su balığı tüketirdik memlekette..Malum deniz çocuğu değiliz :))
Teşekkür ederim yazdığın için yorumladığın için...
Ayrıca beni çok mesrur ettiğini de belirteyim...Allah razı olsun..<3
CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
YanıtlaSilACİZANE BİR BARDAK SUYA 100DEFA (YA ŞAFİAL EMRAZ)AYETİNİ OKU VE İÇ
ŞİFA OLUR İNŞALLAH
HAYIRLI AKŞAMLAR
Allah razı olsun canıım..Ne güzel bir tarif böyle ..Şifa tarifi..:)hemen tatbik etmeliyim..
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim..