20 Ocak 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

    Merhabalar,
    Hepinizin hayırlı, güzel, mutlu, huzurlu  bir hafta geçirmenizi temenni ederim..Bu sıra kızım su çiçeği çıkardığı için onunla uğraştım epeyce..Bir yandan nazını çekip, bir yandan da evde okulculuk oynadık :) Malum 1. sınıf, okumaya henüz geçemedi tam olarak..Ben ve babası her fırsatta yazı çalışması yapmaya çalışıyoruz..
   Sebze yemez genelde çocuklar..Ben hep derim "benim çocuklarımın yediği tek sebze patatestir" diye  :) Ama kızım biraz bu ezberi bozuyor İnşallah ..Eğer abileri kızımı olumsuz etkilemezlerse, şimdilik güzel gidiyor..Neyse efendim, ilk olarak denediğim Brüksel lahanasını kendime göre zeytinyağlı yaptım..Oğlanlar yemediler ama, eşim, kızım ve  ben bayıldık..İyi ki de yemediler bize kaldı :))

  -1 paket Brüksel lahanası( gramını yazmamışlardı ama saydım 30 tane minik lahana vardı pakette :)
  -1 büyük kuru soğan,
  -2-3 tane çok kalın olmayan havuç,
  -1 tane kırmızı kapya biber(buzlukta kışlık sakladığım)
  -1/2 çay bardağı zeytin yağı,
  -1 tatlı kaşığı şeker,
  -1 çay kaşığı tuz,
  -2-3 dal taze soğan.(isterseniz katmaya bilirsiniz ama ben zeytinyağlılarda sevdiğim için zaman zaman katarım)
  • Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları çevirelim, biraz karamelize olsunlar..Üzerine üst yapraklarını ayıklanan, yıkanan  Brüksel lahanalarını katalım kısık ateşte çevirmeye devam edelim. 
  • Havuçları kazıyıp yuvarlak olarak doğrayalım, onları da ekleyelim. Ara ara karıştırarak lezzetlerin karışmasını sağlayalım.
  • Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip, kaynayınca ocağı kısalım. Tuzu ve şekeri de ekleyelim, pişmeye bırakalım.  Sebzeler sertliğini kaybedip pişmeye yakın olduğunda taze soğanları doğrayıp katalım.
  • Suyunu çekip yağına bindirince, lahanaların pişip pişmediğini kontrol edelim. Zor pişen bir sebze değil sonuçta. 
  • Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım. Biraz sıcaklığı gidince servis edebiliriz. Afiyet olsun..Dualarda unutmayın lütfen..

8 yorum:

  1. Biz ailece bayılırız canım.Seninkide çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Realmente exquisitas me encanta hoy compré unas bebé,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  3. canim ellerine saglik
    gerçekten çok guzel gorunuyorlar
    bende seni seve seve bloguma beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. KızınızA Geçmişler olsun. Atlatmışsınız artık .Ellerinize sağlık. HERŞEY ÇOK GÜZEL.

    YanıtlaSil
  5. oyyy bizimde cok sevarek tukettiklerimizden gulum..ama senin ki gibi degil budaha da guzel olmus...kesinlikle denenecek ins..opuyorum can bacim seni :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim arkadaşlar...Hem lezzetli, hem sağlıklı zeytinyağlı sebze yemekleri..Ben de çok seviyorum da, İnşallah çocuklar da severler :)
    Kızım da biraz daha iyi şükür, çiçekleri kapanmaya başladı teyzesi :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık işte bunu yerim elimde brüksel lahanam vardı bu şekilde pişireyim
    süpersin

    YanıtlaSil
  8. gecmisler olsun kizima
    cicekler gibi serpilsin insAllah
    bol bol tatli yesin annesi

    güzel olmus bu sekli ile gülü lahanalar
    ellerin dert görmeye
    koymaliyim yarim ekmegin icine simdi, bol pulbiber serpmeliyim
    üzerine
    yemede yaninda yat
    aciktim :)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...