28 Aralık 2012 Cuma

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

  Ala, ya eyyi zerde,
  Kaburgadır şifa derde.
  Pilavı gördüğün yerde,
  Kaşuğla ha kaşuğla...
                              Demiş Elaziz'li şair..:)

   Vaktiniz hayrolsun,
Şairin kaşıkla dediği pilav elbetteki bulgur pilavı.. Biz doğuluların bulgurla yoğrulmuştur harcı; malumdur..Pilavının da kalbimizde ve midemizde özel bir yeri vardır..:) Pirinç pilavından daha kıymetlidir..
  Nasıl mı yaptım bulgur pilavımı? Buyurun:

  -2 su bardağı pilavlık bulgur,
  -2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  -2 yemek kaşığı tereyağ ya da sade yağ,
  -1/2 su bardağı tel şehriye,
  -Tuz,
  -4 bardak su.Et suyu ile daha güzel oluyor..

  • Sıvı yağı pilav tenceresine alıp, şehriyeleri karıştırarak kavuralım. Çok kızarmasın, pembe renk alması yeter..Tereyağını da ekleyip güzel kokusu ortaya çıkana kadar çevirmeye devam edelim. Üzerine bulguru da katıp karıştıralım.
  • 4 bardak et suyunu katalım, tuzu ekleyip kaynadıktan sonra ocağı kısalım.Bulgur pişip yumuşayınca pilav olmuş demektir..Hepsi bu kadar..:)
  • Pilavımı, kıymalı sebzeli sote ile beraber servis ettim.. "tavuk göğsüyle sebzeli sote" gibi yaptım, tavuk yerine kıyma kattım.. 
  • Afiyet olsun.. 


6 yorum:

  1. çok severim...
    sunumda süper olmuş...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Şirinem :) Bu şekilde yapınca çocuklar da yiyor ilginçtir :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, ne güzel olmuş...
    Şiirde çok hoşuma gitti.
    Ben bir bulgur hastasıyım:)
    Her haliyle yiyebilirim.
    Özellikle emzirme döneminde sütün kalitesini çok arttırdığını izninle söylemek istiyorum.
    Belki vardır faydalanacak olan birileri:)
    selam ve dualar.

    YanıtlaSil
  4. Sunum super tadi eminim super. Ellerine saglik canim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Benbir kardeşim, ne demek izin, çok teşekkür ederim bilgi için..Hem de oldukça artırıyor sütü de kalitesini de :)Kesinlikle faydalanacak birileri vardır..;)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...