Geceniz hayırla dolsun,
Gerdan eti oldukça lezzetli ve yumuşak olur..Suyuna pilav yapınca da oldukça lezzetli olur. Etin lezzetinin tadına varmak için sade yaptım. Nasıl mı? İşte şöyle:
-1 tane kuzu gerdan,
-2 su bardağı pilavlık pirinç,
-1 çorba kaşığı dolusu tereyağ,
-8-10 adet tane karabiber,
-Tuz..
- Gerdanı kasaba dilimletelim, yıkayıp düdüklü tencereye üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım. Kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alalım. Köpükleri iyice almazsak yemeğimizin suyu koyu renkli ve bulanık olur.
- Tane karabiberleri ve tuz katıp düdüklü tencerenin ağzını kapatalım, pişirelim..Düdüklü tenceremizin pişirme ayarına göre pişirelim.
- Pirinci kaynar suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek, en az 1 saat bekletip, suyunu süzüp, nişastası gitsin diye iyice yıkayıp, kare cam fırın kabına yerleştirelim. Üzerine pişen gerdan etlerinin suyundan 4 su bardağı et suyu katalım. Tereyağını pirinçlere ekleyelim. Pirincin üzerine de etleri yerleştirelim. Fırına sürelim.
- Pilav pişip, etler kızarıncaya dek pişirelim.
- Pilav pişerken kontrol edelim, eğer pirinçler diriyse tekrar su ekleyelim.
- Pilavı dikkatlice karıştırıp servis edebiliriz.
- Afiyet şifa olsun...
Ellerin dert görmesin.çok güzel görünüyor.Et sever olarak tadıda görünüşünden güzeldir eminim.
YanıtlaSilSağolasın canım, çok teşekkür ederim.. Lezzetliydi gerçekten, zevkle yediler..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
YanıtlaSilBayramdan beri bekliyor bir gerdan, buzlukta dondu dondu...
ama bide pişirecek bi hanım lazım:)
bakalım belki bu tarifin hürmetine çıkarırım kendilerini:)
sevgilerimle...
Oyyyy nefis olmuş adaşım bizde çok severiz eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Papatyamşefim..
YanıtlaSilBenbir canım çıkar hemen buzluktan gerdanı akşama ziyafet çek evdekilere :)