Hayırlı sabahlar,
Yeni haftanın hepimize hayır getirmesini dilerim..
Bu gün sizleri, kızımın ve tabi oğullarımın çok sevdiği kraker keyfinde çubukların tarifiyle buluşturacağım. Aslında krakerlerden daha gevrek oldu, emin olun ..
-3 su bardağı un,
-1 su bardağı nişasta,
-200 gr tereyağ (ben kaymak kullandım),
-2-3 kaşık süt,
-1 su bardağı sıvı yağ (ben fındık yağını çok seviyorum ama çok pahalandı arkadaşlar:(
-2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek),
-2 kaşık sirke,
-1 tatlı kaşığı karbonat,
-1 tatlı kaşığı şeker, tuz..(tuz miktarını genelde vermiyorum, herkes ihtiyacına göre atsın diye)
-Üzerine: biraz iri tuz, susam
Yeni haftanın hepimize hayır getirmesini dilerim..
Bu gün sizleri, kızımın ve tabi oğullarımın çok sevdiği kraker keyfinde çubukların tarifiyle buluşturacağım. Aslında krakerlerden daha gevrek oldu, emin olun ..
-3 su bardağı un,
-1 su bardağı nişasta,
-200 gr tereyağ (ben kaymak kullandım),
-2-3 kaşık süt,
-1 su bardağı sıvı yağ (ben fındık yağını çok seviyorum ama çok pahalandı arkadaşlar:(
-2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek),
-2 kaşık sirke,
-1 tatlı kaşığı karbonat,
-1 tatlı kaşığı şeker, tuz..(tuz miktarını genelde vermiyorum, herkes ihtiyacına göre atsın diye)
-Üzerine: biraz iri tuz, susam
- Önce unu ,kaymakla yoğuralım, bulgur bulgur olsun. Unlu yağın ortasını açıp nişastayı, yumurtayı, sütü koyalım. Karbonatı çukurun bir kenarına koyup üzerine sirkeyi ekleyelim, karbonat köpürdükten sonra yoğurmaya başlayalım.
- Eğer hamur kuru olursa biraz daha süt ve sıvı yağ ekleyelim..Her unun sertliği farklı olduğu için böyle bir durumla karşılaşabiliriz..
- Hamurdan parçalar koparıp elimizin arasında yuvarlayarak çubuklar elde edelim.Kalınlığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Tepsiye doğrudan dizelim.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, tuz serpelim. Bir kısmına da susam serpelim. Ben doğrudan susamın içine atıp yuvarladım her yeri bol susamlı olsun diye..Tuzlu olanların sadece üzerine serptim.
- Fırında hafif pişirelim. Bir kısım hamuru da kraker kalınlığında açıp kalıpla keserek üzerine çörek otu ekerek çörek otlu da yaptım.:) Çeşidi artırdım yani ..:)
- Fırından çıkarınca soğutup ikram edelim..Afiyet olsun...
ooof ooof ooof ben çok severim :))
YanıtlaSilşu an çayımın yanına isterdim :))
canım ellerine sağlık...
mutlu yıllar...
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM SUSAMLI VE TUZLU ÇUBUKLARI ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSiloowwwwwwwwwwwwwwwwwwww bana da yollarmisin :)))
YanıtlaSilellerinize saglik canimcim
Teşekkür ederim kızlar :)
YanıtlaSilŞirinem ne güzel olurdu ikram edebilseydim...
Rümeysa seveni çok, haklısın.. :)
Aicha Dalgıç neden olmasın? yollama imkanı olsa..:))
oyladım bile can.. :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilKrakerleri atıştırmalık olarak çok severim, çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..
ayyy hemen yapilacak ins..Sistamm zira Tr'deki pastahane cubuklari benim favorimdi :) ellerine saglik canim benim..
YanıtlaSilCaann, teşekkür ederim siss..Bu tarif benim usulüm.:)Ama pastahane çubuklarını aratmayacağına emin olabilirsin..:))
YanıtlaSilYeşimcim, teşekkür ederim canım, bu krakerler tam sana göre o zaman.:))
süpermişş ilk fotoğrafı görünce hazır sandım ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilselamün aleyküm size bir sorum olacakti kaymak hani su kahvaltilik ekmege sürülen kati kaymaktanmi olacak tarif ilgimi cekti denemek istiyorumda.
YanıtlaSilVe aleyküm selam Lale..Teşekkür ederim öncelikle..Evet kahvaltılık, ekmeğe sürülen kaymak olacak.Ben her hafta aldığım 5 kg sütün kaymağını toplayarak yapıyorum.
YanıtlaSilSütü kaynattıktan sonra soğuyunca buzdolabında 1-2 gün bekletip kaymağın iyice üstte birikmesini bekliyorum.Sonra servis kaşığıyla toplayıp saklama kabına alıyorum..Eğer kısa süre içinde kullanmayacaksam buzlukta saklıyorum..Böyle bir imkanınız yoksa, satın aldığınız katı kaymağa 1-2 kaşık süt katarak aynı sonucu alabilirsiniz..