31 Aralık 2012 Pazartesi

TUZLU-SUSAMLI ÇUBUK KRAKERLER

    Hayırlı sabahlar,
    Yeni haftanın hepimize hayır getirmesini dilerim..
    Bu gün sizleri, kızımın ve tabi oğullarımın çok sevdiği kraker keyfinde çubukların tarifiyle buluşturacağım. Aslında krakerlerden daha gevrek oldu, emin olun ..

  -3 su bardağı un,
  -1 su bardağı nişasta,
  -200 gr tereyağ (ben kaymak kullandım),
  -2-3 kaşık süt,
  -1 su bardağı sıvı yağ (ben fındık yağını çok seviyorum ama çok pahalandı arkadaşlar:(
  -2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek),
  -2 kaşık sirke,
  -1 tatlı kaşığı karbonat,
  -1 tatlı kaşığı şeker, tuz..(tuz miktarını genelde vermiyorum, herkes ihtiyacına göre atsın diye)
  -Üzerine: biraz iri tuz, susam

  • Önce unu ,kaymakla yoğuralım, bulgur bulgur olsun. Unlu yağın ortasını açıp nişastayı, yumurtayı, sütü koyalım. Karbonatı çukurun bir kenarına koyup üzerine sirkeyi ekleyelim, karbonat köpürdükten sonra yoğurmaya başlayalım.
  • Eğer hamur kuru olursa biraz daha süt ve sıvı yağ ekleyelim..Her unun sertliği farklı olduğu için böyle bir durumla karşılaşabiliriz..
  • Hamurdan parçalar koparıp elimizin arasında yuvarlayarak çubuklar elde edelim.Kalınlığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 
  • Tepsiye doğrudan dizelim.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, tuz serpelim. Bir kısmına da susam serpelim. Ben doğrudan susamın içine atıp yuvarladım her yeri bol susamlı olsun diye..Tuzlu olanların sadece üzerine serptim.



  • Fırında hafif pişirelim. Bir kısım hamuru da kraker kalınlığında açıp kalıpla keserek üzerine çörek otu ekerek çörek otlu da yaptım.:) Çeşidi artırdım yani ..:)

  • Fırından çıkarınca soğutup ikram edelim..Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. ooof ooof ooof ben çok severim :))
    şu an çayımın yanına isterdim :))
    canım ellerine sağlık...

    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM SUSAMLI VE TUZLU ÇUBUKLARI ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  3. oowwwwwwwwwwwwwwwwwwww bana da yollarmisin :)))
    ellerinize saglik canimcim

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim kızlar :)

    Şirinem ne güzel olurdu ikram edebilseydim...

    Rümeysa seveni çok, haklısın.. :)

    Aicha Dalgıç neden olmasın? yollama imkanı olsa..:))

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım,
    ahudemde yarışıyorum...
    blogumdaki beni oyla butonuyla beni oylarsan sevinirim...
    şimdiden çok teşekkürler...

    mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Krakerleri atıştırmalık olarak çok severim, çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ayyy hemen yapilacak ins..Sistamm zira Tr'deki pastahane cubuklari benim favorimdi :) ellerine saglik canim benim..

    YanıtlaSil
  8. Caann, teşekkür ederim siss..Bu tarif benim usulüm.:)Ama pastahane çubuklarını aratmayacağına emin olabilirsin..:))

    Yeşimcim, teşekkür ederim canım, bu krakerler tam sana göre o zaman.:))

    YanıtlaSil
  9. süpermişş ilk fotoğrafı görünce hazır sandım ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. selamün aleyküm size bir sorum olacakti kaymak hani su kahvaltilik ekmege sürülen kati kaymaktanmi olacak tarif ilgimi cekti denemek istiyorumda.

    YanıtlaSil
  11. Ve aleyküm selam Lale..Teşekkür ederim öncelikle..Evet kahvaltılık, ekmeğe sürülen kaymak olacak.Ben her hafta aldığım 5 kg sütün kaymağını toplayarak yapıyorum.
    Sütü kaynattıktan sonra soğuyunca buzdolabında 1-2 gün bekletip kaymağın iyice üstte birikmesini bekliyorum.Sonra servis kaşığıyla toplayıp saklama kabına alıyorum..Eğer kısa süre içinde kullanmayacaksam buzlukta saklıyorum..Böyle bir imkanınız yoksa, satın aldığınız katı kaymağa 1-2 kaşık süt katarak aynı sonucu alabilirsiniz..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...