14 Eylül 2013 Cumartesi

ÜZÜM REÇELİ


    Allah'ın selamı üzerinize olsun,
    Yine reçel :)) artık bıkmışsınızdır herhalde :) ama ne yapayım çeşit çeşit reçeller güzel oluyor..Hepsinden az az yaptığım için çeşidi bol olsun istiyorum..daha şeftali reçelini yayınlamadım ;) bir de kızılcık yaptım mı...Tamamdır :)

    Çekirdeksiz üzümü çocuklarım pek severler, sebebi de, çekirdekleri ağızlarında hissettiklerinde hoşlanmıyorlarmış :)) bu yüzden onlara özel çekirdeksiz üzüm alırız genelde ..ama bu kez aldığımız üzümlerin bir kısmı biraz ekşi olunca en güzeli reçel yapayım dedim ve de iyi ki yapmışım..çok hoş oldu..şimdiye dek hiç yapmamıştım, niye yapmamışım diye düşündüm :)
   -500 gr. çekirdeksiz İzmir üzümü,
   -500 gr şeker,
   -1 çay bardağı (aida) su,
   -1 çorba kaşığı limon suyu,
   -1 çay kaşığı tereyağ..
  • Aynı  böğürtlen reçeli ve erik reçeli usulü ile yapalım bu reçeli de ..Ben bir çok reçeli artık bu usulle yapıyorum hatta bir çoğuna su bile eklemiyorum..Suyunu bırakan meyvelerde hele, hiç ihtiyaç olmuyor..
  • Önce kısık ateşte haşlayıp, sonra şekerle beraber pişirelim, 16 dakika +limon suyu tereyağ + 2 dakika daha ..bitmiştir..:) Reçelimiz hazır ve de gayet güzel...
  • Afiyet olsun, tatlı yiyin, tatlı olun.. :)))
   

8 yorum:

  1. çok severim üzüm reçelini :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Çilek ve vişne reçelinden başka reçel yiyemedigim için, ilk kez duyuyorum üzüm reçelini.
    Ellerine sağlık ablacigim.
    Afiyetle yiyin InşaAllah ♥

    YanıtlaSil
  4. hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar..

    Gisi ben de geçen yıl bir arkadaşımda yemiştim hoşuma gitmişti, bu yıl kendim de denedim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık gerçekten çok güzel olur. ben evde reçel yapmıyorum bu nedenle tarifte paylaşamıyorum turşu ve reçeller annemden kış gelince kavanoz kavanoz gelir. bilinenlerin dışında patlıcan, bal kabağı, ceviz reçelini sık yapar laf aramızda zahmetli işleri sever

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şanslı kız ;) elbette annenin elinden yeme fırsatı varken yapma canıımm..Benim de annem her yıl yapar bizlere paylaştırırdı.ama artık bizler kendimiz yapıyoruz..
      patlıcan reçelini ben de yapmak istiyorum ama, öyle minik patlıcan bulmak için tarlasına gitmek lazım :( bir kere yapmıştım yıllar önce harika bir şeydi..ceviz reçelini hiç denemedim, ama tattım, size gelince aklımda olsun;)) bal kabağını da annem çok güzel yapardı, hem de pekmezle...
      çok teşekkür ederim yorumuna da :))

      Sil
  6. Aslında pek de itibar görmeyen bir reçel türüdür belki ama süzme yoğurdun üzerine konarak Yunan adalarındaki balık tavernalarında ikram olarak sunulan çok güzel ve hafif bir reçeldir..

    hatırlıyorum da özellikle yoğurdun üzerine koyup yemek için Paros adasından getirtmiştim bu reçeli..süzme yoğurtla yenmesini şiddetle tavsiye edebilirim tabii balık yendiyse tadına gerçekten doyulmaz :)

    Ellerine sağlık ablacım afiyet olsun yiyenlere,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden hiç üzümle reçel yapmayı düşünmemiştim haklısın :) e biz Yunan adalarına gidemediğimiz için aklıma gelmedi böyle güzel olacağı :)

      Bu güzel fikir için özellikle çok teşekkür ederim canım..demek ki üzüm reçelini süzme yoğurtla yiycez bundan sonra :)
      sağolasın gülüm, sevgiler benden de...

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...