2 Temmuz 2013 Salı

PEYNİRLİ KEK


   Merhabalar,
   30 haziranda değerli arkadaşım papatyasef 'in oğlunun düğünü için Konya'ya gittim..Hem yüz yüze görüşmek hem de bu mutlu gününde can arkadaşımla olmak için..Konya'ya gidip arkadaşlarımla görüşmek  beni ziyadesiyle sevindirdi..Çok tatlı, yüreği de yüzü gibi güzel arkadaşımla az da olsa muhabbet etme fırsatı bulduk..Elbette ki düğün telaşı içinde ki adaşım bir yandan da bizleri gayet güzel ağırladı..Allah razı olsun kendisinden..Blog arkadaşlarımızdan Çiğdem de (sehribursadan.)gelmişti , O'nunla da tanışma görüşme fırsatı buldum böylece. Hem de bugün ne pişirdin grubumuzun üyelerinden Nurten arkadaşım ve kızlarıyla da görüşebildim..Velhasılı çok güzel gün geçirdim, mutlu oldum..Allah evlenen gençlere Dareyn saadeti nasip etsin, yüzleri gülsün İnşallah..Bizim buluşmamıza da vesile olduğu için iyi ki evlendiler diyorum :)))

 
  Gelelim bu günkü tarifimize..
Peynirli tatlıları oldum olası sevmişimdir..Memleketimin peynirli ekmeği damak tadımıza yerleşmiş olduğundan mıdır nedir çok hoş gelir bana..Peynirli ekmeğimizi tadan -önceden hiç yememişse eğer-önce bir hayal kırıklığına uğruyor.:)) tuzlu beklerken tatlı ile karşılaşınca...:)) Bu yüzden peynirli ekmek diyerek ikram ederken, hemen söylüyorum,-bu peynirli ekmek tatlı, diye..
   Bu kez keki peynirli yapayım diyerek kolları sıvadım, ama peşinen söyleyeyim, tuzlu değil kekim, tatlı :)) Haydi buyurun:

   -3 yumurta,
   -2 su bardağı şeker,
   -1 su bardağı süt,
   -200 gr süt kaymağı,
   -1 su bardağı tuzsuz lor peyniri-süt kesiği,
   -Aldığı kadar un.(yaklaşık 20 kaşık)
   -2 paket kabartma tozu +üzerine 1 kaşık limon suyu...

  • Yumurtaları mikserle çırpalım, şekeri ekleyip köpürünceye dek çırpmaya devam edelim. Süt, kaymağı da ilave edelim. Kaymağı yağ yerine kullandım, kekin süt ve peynir kokulu olmasını hayal etmiştim, gerçekten de öyle oldu :)
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ilave edelim. Süt kesiğini de ilave ettikten sonra kaşık ya da spatula ile karıştırıp yağlanmış tepsiye hamuru dökelim. Ben dikdörtgen cam tepsiyi kullandım..
  • Tepsiyi bir kaç kez tezgaha vuralım, kabarcıkları çıksın diye..Ama cam tepsi olduğunu unutmadan :))Tezgaha sofra bezini katlayıp onun üzerinde işlemi gerçekleştirdim ben :)
  • Fırına sürdükten sonra ilk 20 dakika fırın kapağını açmayalım..Kabarıp altı üstü kızarıncaya dek pişirelim.. soğuyunca dilimleyip servis edebiliriz..Mis gibi süt-peynir kokusunu siz de alacaksınız,yerken de damağınızda hissedeceksiniz..:).
  • Afiyet olsun..

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım arkadaşım, kocamannn öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım.İtiraf edeyim başlığı görünce tuzlu bir kek sandım.Tarifi okuyunca bayıldım içinde en sevdiklerim kaymak ve lor var daha ne olsun tam benlik ve çok nefis görünüyor harika bir tarif yapılacaklara ekledim bile sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sema'cım..deneyince beğeneceğine eminim canım..ben de kaymak, loru ve ayrıca memleketimizin tuzsuz peynirini çok severim, tatlı yapmaya uygundur :)
      sevgiler benden de..

      Sil
  3. İlk bakışta ben de üzerinde pudra şekerini görünce nasıl bir peynirli kek olabileceğini düşündüm ama özel bir peynir varmış içinde :) çok güzel kabarmış , tadınıda merak ettim ellerine sağlık...
    Bu arada blog bu kadar derin blog dostluğunuza imrendim hep daim olması dileklerimle selamlar..........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız'cım peynirli tatlılar bir başka güzel oluyor,sırada peynirli tatlı olacak İnşallah.;) Keşke tattırma imkanım da olsaydı...
      Çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için..Blog arkadaşlığı bir başka güzel gerçekten..gönül isterdi ki sizlerle de görüşebilelim..Hiç belli olmaz her an sizin de kapınızı çalabilirim ;))

      Sil
  4. Yağ yerine kaymak,süper fikir. Hem de bana daha sağlıklı geldi ,loru da cabası.Hemen notumu alıyorum, tarifinize bayıldım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ıhlamurcum, bir çok tarifimde kaymak kullanıyorum. Hatta çok tatlı bir arkadaşım,-her şeye de kaymak kullanıyor, ne çok kaymak var diye bana takılmıştı :))ben her hafta aldığım sütün kaymağını özenle saklayıp tariflerimde kullanmayı alışkanlık haline getirdim :))

      Beğendiğine sevindim tarifimi, deneyince İnşallah sizlerde beğenirsiniz..

      Sil
    2. benim değil mi ben ben :)) asıl tatlı olan sensin canemmm.
      sevoştan kalpler sana :)

      Sil
    3. Efet Sevoşum sensin O :)) <3 <3 <3

      Sil
  5. çok severim peynirli keki annem çok yapar ama senin tarif daha değişik.. güzel olucağına eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Ceyda'cım..
      bu peynirli kek tatlı..;) anneciğinin tarifini de merak ettim :)

      Sil
  6. oh hem kek güzel hemde konya süpersin valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Sibel'cim..Bu sıra biraz gezdim haklısın..Konya'da fazla bir yere gidemedim ama daha çok arkadaşlarımı görmek için gitmiştim. Çok şükür onu da başardık :)
      bu hafta sonu bana gelin size de yapayım bu kekten :)

      Sil
  7. Teşekkür ederim Marcia..çayın yanında nefis oluyor gerçekten :))

    YanıtlaSil
  8. Canım iadeyi ziyarete geldim ellerine sağlık puf puf olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. çayın yanına yakışan lezzet.
    eline sağlık nefis:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, çay, süt, kahve hepsi de olur :))

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...