2 Mayıs 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


    Hayırlı günler,
    Baklayı yılda 1 ya da 2 kez ancak pişiririm..Zaten sebze sevilmiyor, bir çok evde olduğu gibi..:) Ben de geçenlerde pazarda görünce aldım ve pişirdim, şimdi yayınlama fırsatım oldu..Zeytinyağlı olan bir çok yemek gibi lezzetli ve sağlıklı bir yemek..yani bana göre :)) En azından yılda bir yenmeli değil mi ? :))
   -1/2 kg taze bakla,
   -1 büyük kuru soğan,
   -1 kahve fincanı zeytinyağı,
   -1 çay kaşığı şeker,
   -1 çay kaşığı tuz,
   -1 kaşık un, su..
   -Taze dereotu..
  • Baklaları ayıklayıp, kılçıkları varsa temizleyelim. İkiye ya da üçe bölelim. 
  • Tencereye zeytinyağını alıp, soğanı yemeklik doğrayalım, yağda biraz kavuralım. Baklaları tencereye döşeyelim. Bir bardak suya unu karıştıralım baklaya ilave edelim. Üzerini biraz geçene kadar suyunu tamamlayalım. Tuz ve şekeri de ilave edip, kaynayıncaya kadar harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.  Tencerenin dibine tutmamasına dikkat etmeli, çünkü un kattık.
  • Suyu azalınca pişip pişmediğini kontrol edelim. Ocaktan alalım..Ilınınca üzerine dereotu kıyıp servis edelim..Afiyet olsun...
Not: Baklayı pişirmeden hemen önce ayıklayıp bekletmeden pişirelim, yoksa kararır..

12 yorum:

  1. Buzdolabımda bekleyen baklalarımı bugün yapacağım.Dereotum eksikti.Onuda bugün alırsam şayet tarifin bana yol gösterecek.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklayı bekletmemeli tabi :) Afiyet olmuştur zannımca :))
      Ben teşekkür ederim canım...

      Sil
  2. ellerine sağlık arkadaşım çok severim baklayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sibelim, yakın otursaydık, hiç değilse bu tür şeyleri beraber yapar, yerdik.:))
      Teşekkürler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık ben çok severim zeytin yağlısı etlisi yoğurtlusu fark etmez yerim çok lezzetli görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım, ben de sebze yemeklerine ayrı değer veririm..Ama gel gör ki çocuklar maalesef bucak bucak kaçıyorlar :(
      Bu tarife yazmayı unutmuşum, eğer istenirse sarımsaklı yoğurt da üzerine dökülerek yenebilir..
      Teşekkür ederim...

      Sil
  4. ellerine sağlık ....
    çok hafif olmuştur :)

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim baklayı ama evlendiğimden beri hiç pişirmedim..Annem her yaptığında bizi de çağırır :)

    Ellerine sağlık cnım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooh ne güzel, anne elinden de daha bir güzeldir :)
      annene bir sürpriz yapıp bu kez de sen pişir çağır onları :))
      teşekkür ederim canım..

      Sil
  6. canımn eline sağlık tabağıma koydum ama perde pilavındanda bide kaşarlı enginardanda mmmmmmmm ne güzel yapmış kuzum eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim can..Ne de güzel yazmışsın..:)
      kendi ellerimle hazırlasam ikram edebilsem....Ne güzel olurdu...

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...