4 Mayıs 2013 Cumartesi

ETLİ-BRÜKSEL LAHANASI




    İyi günler,
    Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim..
Brüksel lahanasını zeytin yağlı ya da salata olarak yaparım ama bu kez etlisini denedim. Bir nevi güveç gibi..Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum..:

   -1 paket brüksel lahanası,
   -200 gr kadar küçük kuşbaşı doğranmış et (ben hindi eti kullandım),
   -1-2 kuru soğan,
   -2-3 sivri biber,
   -2-3 domates,
   -1 çorba kaşığı domates salçası,
   -2-3 diş sarımsak,
   -tuz, su..

  • Brüksel lahanalarını yıkayalım, üst yapraklarını ayıklayalım.. Tencereye önce küçük küçük doğranmış etleri,  üzerine halka doğranmış soğanı, sivri biberleri, kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri döşeyip sarımsakları da ekleyelim.
  • Üzerine çıkacak kadar suyu salçayı da ekleyerek boşaltalım..Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım..Eğer dana eti kullanacaksak önceden biraz kavurup kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirmekte fayda var..Sebzelerle beraber yeterince pişmez ..ama hindi ya da tavuk eti pişiyor..Ama her zaman dikkat etmemiz gereken eti biraz pişirdiysek mutlaka kaynar su eklemeliyiz, yoksa et hiç pişmez...
  • Yemeğin suyu azalıp, sebzeler de piştiyse ocaktan alalım, biraz dinlenmeye bırakalım..Eğer varsa toprak güveçte pişirmek her zaman daha iyi sonuç verir..Artık servis edebiliriz, afiyet şifa olsun...
  • Her zaman ki gibi dualarınızdan nasiplenmek isterim...

9 yorum:

  1. elıne sağlik etlısıde guzel olmustur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, güzel oldu gerçekten..:)

      Sil
  2. yine nefis sebzeli bi yemek..harikasın canım ellerine sağlık..bak bunu yapabilirim işte brüksel lahanası geçen görmüştüm.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebze seven mutlaka yapmalı..Hepsini de yapabilirsin eminim :)
      Çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için..:)

      Sil
  3. Bi kere denemiştim de telef olmuştu caaanım sebzeler-etler :) Ama başkalarında yiyorum nefis oluyor, ben tutturamıyorum galiba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden acaba? çok harlı ateşte mi pişiriyorsun acaba? Kıyamam ya..:(
      Nasıl bir tavsiye versem bilemedim ..?

      Sil
  4. baharın tebbeliğini hat safada yaşayan bana göre bu yemek.ellerine sağlık arkadaşım görüntü tam benlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu herkes yaşıyor sanırım canım..her zaman da uğraştırıcı şeyler yapmak olmaz değil mi ama :))
      Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim..Tadını da beğeneceğine eminim :)

      Sil
  5. ELLERİNİZE SAĞLIK MÜTHİŞ GÖRÜNÜYOR... ŞİFALI AFİYETLER OLSUN

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...