Allah'ın selamı, rahmeti üzerinize olsun,
Portakallar bitmeden neyse ki portakal reçelimi de yayınlama fırsatı buldum şükür :) bu usulle portakal reçeli yaptığınızda çok memnun kalacaksınız..Hem öyle portakal kabuğunun acısını çıkarmak için çok uğraşmayacaksınız da...Yıllar önce "Hanımlar Lokalinde" tanıştığım bir arkadaştan bu portakal reçeli tarifini almıştım, yıllardır hep bu usulle yaparım.. Herkesin de beğenisini kazanmış bir reçel türüdür..Portakallar bitmeden hemen alıp yapmalısınız bence. :)
-2 adet büyük boy portakal,(kabuğu kalın olmayan portakallardan olmalı, ben 4 tane küçük portakal kullandım)
-1 adet elma,
-1 kg şeker,
-1/3 limon..
- Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını bıçakla kazıyalım, ama çok fazla değil, sadece esansını çıkaracak kadar. Hani portakalı soyarken sıçrayıp yayılan kokusu çıkana dek kazıyalım..Tekrar portakalları ovarak yıkayalım..
- Portakalları,soyalım, ince dilimler yapıp yuvarlayarak ipe dizelim ya da kürdana geçirelim..Ya da isterseniz minik minik kareler halinde doğrayabilirsiniz..Ben bir kısmını helezon şeklinde sardım kürdana geçirdim, bir kısmını doğradım :))Hazırladığımız kabukları sıcak suya yatıralım..
- Beklerken portakalların ortasındaki kısmı çıkaracak şekilde kesip, küp küp doğrayalım.
- Elmayı da kabuğuyla beraber küp küp doğrayalım. Portakal kabuklarını sıcak suyun içinde çıkarıp, sıkıp doğranan elma ve portakalların içine katalım..Üzerini örtecek kadar su ile doldurup buzdolabına kaldıralım..Buz dolapta 48 saat bekletelim..
- Aynı su ile tencereye alıp, önce harlı ateşte kaynama noktasına getirelim; devamında yarım saat kaynatalım.Yarım saat kaynama süresinin sonunda 1 kg şekeri ekleyip koyulaşınca yarım limonu sıkalım..10 dakika da limonla beraber kaynatalım..Artık ocaktan alabiliriz..
- İsterseniz kaynar haldeyken küçük kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek uyutabilir, teker teker açarak kullanabilirsiniz...
- Afiyet olsun..Deneyin pişman olmayacaksınız :)) Dualarınızda unutmayın lütfen..
ellerine saglik canim
YanıtlaSilantalya denince akla gelen ilk portakal recelidir
bir antalyali olarak utanmaliyim
bizde farkli olarak kirece yatirilir
sen buzdolabina yatiriyorsun ;)
sifa olsun yiyenlere
muhabbetle can
Estağfirullah canım..eminim sen alasını yaparsın..
YanıtlaSilkirece yatırıldığını duymuştum ama, ben hiç denemedim..
bu şekilde yapıp, acı olmadığını görünce hep böyle yaptım canım..
Allah razı olsun, Çok teşekkür ederim..
Bilmukabele...
Ellerine sağlık. Biz ailecek çok severiz portakal reçelini..
YanıtlaSilmmm nefis görünüyo ellerinize sağlık.Bu arada başınız sağolsun Rabbim geride kalanlara sabır versin.İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun...
YanıtlaSilbloğunuzu takibe aldım banada beklerim İnşallah
YanıtlaSil