3 Mart 2013 Pazar

PRATİK YAŞGÜNÜ PASTASI

   
    Bu gün çok sevdiğim bir arkadaşımın kızının evine gidecektik. Öğrendim ki diğer kızının da doğum günüymüş, O da nasılsa gelecek diye düşünerek doğum günü çocuğuna şip şak bir pasta yapıvereyim dedim  :))
    Çocuk dediysem artık evli barklı bir hamfendi kendileri :)) Ablası da kendisi gibi taze evlidir :)  Ablasının evinde hem bir sürpriz yapalım, hem de eli boş gitmeyeyim dedim ..Allah yüzlerini güldürsün güzel günler göstersin yavrularımıza...Amin..
    Aslında hazır olan şeylere pek sıcak bakmayan biriyim. Ne var ki vakit kısıtlı olduğunda nadiren de olsa kolaya kaçmakta bir beis yoktur İnşallah. :))o kadarcık da olsun di mi ?
  Hemen kolayca pratikçe nasıl pasta yapılır :) İşte şöyle :
   -1 hazır pasta tabanı,
   -3 su bardağı süt,
   -1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta,
   -4 çorba kaşığı şeker,(şeker miktarını artırabilirsiniz)
   -1 poşet krem şanti,
   -Kivi, damla çikolata, çikolata kaplı fıstık drajeleri, ıspanaklı pasta kırıntıları..Ya da istediğiniz tür süsleme malzemeleri..

  • 2 su bardağı sütü ocağa koyalım ısıtalım.1/2 su bardağı sütün içine un, nişasta ve 3 çorba kaşığı şekeri katıp karıştıralım. Kaynamaya yakın ocaktaki süte katıp karıştırarak pişirelim..Ocaktan alıp, ara ara karıştırarak soğutalım. 1 poşet krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım. Kıvamı çok katı olursa kaşıkla süt ekleyebiliriz..
  • 1/2 su bardağı süte 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştıralım,  kek tabanın bir parçasına bu karışımın yarısını gezdirelim, keki ıslatalım..
  • Hazırladığımız kremanın bir kısmını bu kekin üzerine yayalım, kivi dilimleri, çikolata kaplı fıstık drajeler, damla çikolatalar serpiştirelim.Diğer pasta tabanını kalan şekerli sütle ıslatıp üzerine kapatalım. 
  • Kremayla kaplayıp, üzerini istediğimiz gibi süsleyelim..Ben kivi ve çikolata parçaları ile süsledim. Geçen gün yaptığım ıspanaklı pastanın kırıntılarını buzdolabında saklama kabında saklamıştım. Onları  da kenarlarını süslemek amacıyla kullandım..Yeşil fıstık görünümlü bir süsleme malzemesi . :)
  • Afiyet olsun...
  • Kübra'cım nice yıllara, Allah sağlıklı, hayırlı, uzun bir ömür nasip etsin İnşallah..

5 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...