16 Mart 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI KEK


    Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğimle günleriniz aydın, gönlünüz şen olsun efendim...
    Çikolataya kimse "hayır" demez herhalde..Başkasını bilmem ama benim çocuklarım "hayır" demek şöyle dursun, doyamıyorlar bir türlü :)) Çikolatalı her çeşit tatlılara, lezzetlere bayılıyorlar..Bu konudan yola çıkarak,  önceden yaptığım kekin tepside kalanlarını yenilemek amacıyla,, bol çikolata tadında güpgüsel  yeni bir ıslak keke dönüştürdüm..Ve tadına bayıldık...Artık özellikle herhangi bir kek  yaptığımda bir kaç dilim ayırıp rondodan geçirip saklayacağım..:) İşte tarifim :

   -4 yumurta,
   -1 su bardağı toz şeker,
   -1,5 su bardağı süt,
   -1 su bardağı sıvı yağ (bir parmak az kattım ben, yağı az kullanmaya gayret ediyorum),
   -1,5 su bardağı ufalanmış, önceden kalmış kek kullandım, siz kek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz..
   -4 çorba kaşığı kakao,
   -1 fiske tuz, (kakaonun tat ve kokusunu artırır, çikolata lezzetini belirginleştirir)
   -2 kabartma tozu,
   -1 paket vanilya,
   -1 limon kabuğu rendesi,
   -Aldığı kadar un,
   -Fındık..
Üzerine:
   -75 gr tereyağ,
   -2 çorba kaşığı kakao,
   -1 tepeleme çorba kaşığı çikolata kreması,
   -1,5 su bardağı süt,
   -Hindistan cevizi.

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle iyice çırpalım, şekeri de ekleyip çırpmaya devam edelim..Sıvı yağı, sütü de ekleyelim karıştıralım. Sıvı malzemeler iyice karışınca önce rondodan geçirdiğimiz eski keki, kakaoyu, tuzu,  limon kabuğunu, kabartma tozlarını ilave edelim. Unu azar azar ekleyelim, kıvamı ne çok katı, ne çok cıvık orta karar olmalı..
  • Dikdörtgen fırın tepsini yağlayıp kek hamurunu dökelim. Bu ölçü büyük tepsiye göre..Üzerine iri dövülmüş, 2-3 parçaya bölünmüş fındıklar serpelim. Fırında kabarıp iyice pişene dek pişirelim. Kürdan testini ihmal etmeyelim.Kek kakaolu olduğu için kızardığı belli olmaz, dikkat edelim yakmayalım..:)
  • Kek pişerken diğer yanda sos tenceremize sütü, tereyağını, kakaoyu alalım..kısık ateşte tereyağ eriyinceye dek karıştırarak pişirelim, krem çikolatayı da ekleyelim..Nutella olursa aliyyül-ala olur :)) krem çikolata da eriyince ocağı kapatabiliriz. Ilınması için bekletelim..
  • Pişen keki fırından çıkarıp dinlendirelim. Ilınınca dilimlere bölelim..Hazırladığımız sosu her yanına gezdirelim, dilimlerin arasına da sosun gitmesini sağlayalım..
  • Bu kekin dokusu çok güzel oluyor. bir keresinde önceden kalmış tepsideki keki değerlendirmek amacıyla yapmıştım.. Kekin yumuşacık ve gözenekli dokusu çok hoşumuza gitti artık tekrar tekrar yapar oldum. :)  Hem böylece kek de tazelenmiş oluyor..Üstelik de tepsiyi de iyice sıyırıp kattım, kırıntılar dahi değerlendi :))
  • En üste de Hindistan cevizi serpip servis yapalım..Afiyet olsun... 

   

5 yorum:

  1. Arkadaşım çok güzel bir fikir.Eski keki değerlendirip tazelemiş oldun.Bunu bende uygulayacağım.Teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kimsenin hayir dedigini ben de ne duydum ne gördüm....Ellerine saglik arkadasim,afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Sou LOUCA por Bolo de Chocolate, e seu Blog é uma TENTAÇÃO..uuuuuuuuuummmmmmmmm!!!
    Espero por sua visita. Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
     

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Günlük sahibi, yıldız, Marcia sizlere teşekkür ederim...

    Çikolatayı icat edene ne diyeyim :)) Teşekkür mü etsek, yoksa kızsak mı ? :)))

    YanıtlaSil
  5. cikolata mutluluk kaynagi
    anne elinden cif kati mutluluk
    ellerine saglik can

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...