Hayırlı, nurlu geceler,
Eskiden hemen hemen her evde kış için hazırlıklar yapılırdı..O hazırlıklardan biri de bol yumurta ile hamur yoğurulup, yufkalar açılarak, sonra da kibrit çöpü ebadında doğranan erişte dediğimiz ev makarnası..Ben bu yıl yumurta ile beraber süt de kattım hamura..Daha da lezzetli oldu makarna..Farklı kalınlıkta da kesebilirsiniz..Kuruttuktan sonra kavanoz ya da ağzı kapalı bir kaba koyup kullanıyoruz..
Mantı her evin en sevilen lezzetidir değil mi? Bu makarna da mantı lezzetini aratmayacak bir güzellikte oluyor inanın..Ev yapımı olunca da çok daha güzel oluyor..Haydi buyurun:
-5 su bardağı erişte(ev makarnası)
-1 su bardağından bir parmak az yeşil mercimek,
-1 kg yoğurt, (evde mayalanmış olsun lütfen :)
-3-4 diş sarımsak (miktarı size kalmış)
-2 çorba kaşığı tereyağ,
-Pul biber,tuz.
Eskiden hemen hemen her evde kış için hazırlıklar yapılırdı..O hazırlıklardan biri de bol yumurta ile hamur yoğurulup, yufkalar açılarak, sonra da kibrit çöpü ebadında doğranan erişte dediğimiz ev makarnası..Ben bu yıl yumurta ile beraber süt de kattım hamura..Daha da lezzetli oldu makarna..Farklı kalınlıkta da kesebilirsiniz..Kuruttuktan sonra kavanoz ya da ağzı kapalı bir kaba koyup kullanıyoruz..
Mantı her evin en sevilen lezzetidir değil mi? Bu makarna da mantı lezzetini aratmayacak bir güzellikte oluyor inanın..Ev yapımı olunca da çok daha güzel oluyor..Haydi buyurun:
-5 su bardağı erişte(ev makarnası)
-1 su bardağından bir parmak az yeşil mercimek,
-1 kg yoğurt, (evde mayalanmış olsun lütfen :)
-3-4 diş sarımsak (miktarı size kalmış)
-2 çorba kaşığı tereyağ,
-Pul biber,tuz.
- Öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp, 1 su bardağı su ile ocağa koyalım, kısık ateşte haşlayalım. Suyu mercimek kadar koyalım ki suyunda pişsin, vitaminleri süzüp dökmeyelim..
- Diğer yanda biraz sıvı yağ kattığımız tencereye kuru makarnalarımızı alalım, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirelim..Ona da fazla su koymuyoruz, kendi suyunda pişecek, pilav gibi çekecek suyunu..Bir kenarda soğumaya bırakalım..
- Sarımsakları soyup tuz ile dövelim. Yoğurda karıştıralım..Makarna, mercimek ılıklaşınca birbirine karıştırıp, sarımsaklı yoğurtla birleştirelim.
- Tavada tereyağı eritip, o güzel kokusu çıkınca (dikkat yakmadan!) pul biber ekleyelim. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu, mercimekli makarnanın üzerinde gezdirelim..
- Afiyet olsun..
İsterseniz hazır satılan makarnalarla da yapabilirsiniz, ama bu kadar güzel lezzeti bulabilir misiniz bilmem ..:)
mmmmm! nefis.bu sene yapmadım erişte.şimdi görünce özledim.peynirli ve tere yağlı da çok güzel oluyor.elinize emeğinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBu sene yapmadıysan bana gelebilirsin canım, ne zaman istersen..:) teşekkürler..
SilEVDE YAPMANIN TADI BAŞKADIR BEN HEP KENDİM UĞRAŞIRIM AFİYETLER OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK... TERE YAĞLI PEK GÜZEL OLUR OOOH
YanıtlaSilBen de evde uğraşmayı, böyle şeyleri üretmeyi çok severim..Tereyağını da bir ara evde yapıyordum :) şimdi kaymaklı tariflerim var ya, tereyağ yapmaya kalmıyor :) Teşekkür ederim..
Silbu konumda senin ellerini benim ayaklarimi bagliyorlar ama
YanıtlaSilanladin buradaki amacimin gayesini :))
ellerin dert görmeye
seffffiyom seni
Anlamam mıı :))Keşke buluşsak da ellerimi bağlarım ben :)
SilAllah razı olsun cann.
Ben de sefiyom senii :)
mmm nefis!
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..:)
Silyapma ya şimdi hiç olmuyor diyet bozduracaksınız bana
YanıtlaSilBir kerecikten bişi olmaz:) bozuver diyeti :)) Gel bana :)
Silne kadar besleyici,vitaminli ellerine saglik.
YanıtlaSilYeşil mercimekle oldukça zenginleşiyor gerçekten..Teşekkür ederim..:)
Sil