Merhabaa,
Bu gün sizlere eskiden çok yaptığım ama kaç yıldır unuttuğum bir tatlı tarifi vereceğim. Daha doğrusu tarifi hatırlamıyorum, sadece şeklini hatırlıyorum, bir de içinde 1 bardak portakal suyu olduğunu :) Belki başka bloglarda vardır tarif , bakmadım..Tarifini yeniden oluşturdum, ortaya bu güzellik çıktı. :) Mis gibi portakal kokusu ve lezzetiyle tam mevsiminde yapmayacağız da ne zaman yapacağız değil mi ama :)).. Buyurun lütfen:
-1 paket tereyağ,(250 gr.)
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı portakal suyu,
-1 su bardağı sıvı yağ,
-2 paket kabartma tozu,
-1/2 su bardağı nişasta,
-Aldığı kadar un,
-Portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmından)
İçi için :
-2 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti:
-5 su bardağı şeker,
-4,5 su bardağı su,
-1/2 su bardağı portakal suyu,
-Portakal kabuğu rendesi.
Bu gün sizlere eskiden çok yaptığım ama kaç yıldır unuttuğum bir tatlı tarifi vereceğim. Daha doğrusu tarifi hatırlamıyorum, sadece şeklini hatırlıyorum, bir de içinde 1 bardak portakal suyu olduğunu :) Belki başka bloglarda vardır tarif , bakmadım..Tarifini yeniden oluşturdum, ortaya bu güzellik çıktı. :) Mis gibi portakal kokusu ve lezzetiyle tam mevsiminde yapmayacağız da ne zaman yapacağız değil mi ama :)).. Buyurun lütfen:
-1 paket tereyağ,(250 gr.)
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı portakal suyu,
-1 su bardağı sıvı yağ,
-2 paket kabartma tozu,
-1/2 su bardağı nişasta,
-Aldığı kadar un,
-Portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmından)
İçi için :
-2 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti:
-5 su bardağı şeker,
-4,5 su bardağı su,
-1/2 su bardağı portakal suyu,
-Portakal kabuğu rendesi.
- Tereyağını eritelim, -çok ısıtmadan- Süt, portakal suyu, sıvı yağ, karıştıralım. Kabartma tozu, nişastayı eleyip katalım..Portakal kabuğunu rendeleyelim, katalım..Azar azar unu ekleyip yoğuralım..Çok hoş, şekillendirmesi kolay, yumuşak bir hamur oluyor.
- Cevizleri bıçakla çok küçük olmayacak şekilde iri parçalar halinde doğrayalım, dişe gelmeli..Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi açalım. İçine ceviz koyup kapatalım. Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- Fırında pembe renkte pişirelim.
- Diğer yandan şeker, portakal suyu, su ve portakal kabuğu rendesini kaynatalım, kıvamını kontrol edip soğumaya alalım..
- Fırından çıkan tatlıları biraz nefeslendirip, soğuk şerbetin içine atalım, biraz bekletip servis tabağına alalım. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim. Ben hepsini şerbete atmıyorum. Bölüm bölüm şerbete atıp taze olarak tüketmek daha güzel oluyor..
- Afiyet olsun...Ağzınız tatlı, haneniz mutlu olsun...
Selam aleyküm adaşım:)
YanıtlaSilMis gibi portakal kokusu olunca koşup geldim:) eline aklına sağlık tam zamanıdır bu tatlının haklısin denenmeli:)
Şifa olsun cannn...
Ve aleyküm selam can adaşım.:) Hoş geldin, sefalar getirdin..
YanıtlaSilDeneyince beğeneceğine eminim canım..Allah razı olsun..
Yapmalıyım muhakkak.. Ellerin dert görmesin ablacığım...
YanıtlaSilAllah razı olsun tatlıımm..
SilÖznurum sen yarı ölçü yap istersen :) bereketli oluyor bu ölçü..Ya da kalabalık misafirin olduğunda yaparsın :)
kemalpaşa tatlısına benzemiş sanki
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar
Şekil olarak benzedi evet ama doku olarak değil :) İçli köftenin tatlı versiyonu :))
SilÇok teşekkür ederim canım..
Ellerine sağlık. sanırsam cok da bereketli bir tatlı..gorünüşünü cok beğendim.
YanıtlaSilRümeysa'cım teşekkürler canım...Bereketli evet, fotoda gördüğünüz 1/3 kadarı :)
Silhepsini şuruplamadım :) Bitirdikçe şuruba atıyorum :)
olsada yesem dedim
YanıtlaSilyapip hanimlari mest etmeliyim
ellerine saglik sultanim
Sağol tatlıımmm Allah razı olsun..
Silsen de beğendiysen tamamdır :)
Sevgili Aynur,
YanıtlaSilne güzel bir görüntü böyle,kimbilir tadi nasil harikaydi.Yiyenlere afiyetler olsun..
Çok teşekkür ederim canım, portakallı tatları sevenler için öyle evet :))
Silçook övgü hak ediyor harikulade bir lezzet olduğu kesin :) afiyet şifa olsun inşallah
YanıtlaSilselamlar sevgiler
Canım ablamm, çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..Dün misafirlerim vardı, onlar da beğendiler..
Sil