13 Şubat 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte


Merhabalar,
Maalesef  eşim ve çocuklarım yemek seçtikleri için,yemek yaparken oldukça zorlanırım.Yemeği yapmak değil,yemekte karar vermek benim için zor olan.:)Evde herkesin beğeniyle yediği nadir yemeklerden biri olan Yoğurtlu Köftenin tarifini vermek istiyorum bu gün sizlere..Mantı gibi tek başına severek yedikleri bir yemek...Doyurucu ve bulgur severler için değişik bir alternatif olacaktır..Gelelim tarifimize:
-2 su bardağı ince bulgur
-1 avuç dolusu un
-tuz
-ılık su
Üzerine:-Büyükçe bir kase yoğurt (yoğurdu isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
-2-3 diş sarımsak
-3 çorba kaşığı tereyağ
--Yoğurma kabımıza ya da leğenin içine bulgurumuzu koyup,un ve tuzu ekleyip azar azar suyu katarak yoğurma işlemine başlıyoruz.
--Suyun yardımıyla bulgur yumuşayıp bütünleşene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.İyice yoğurulunca misket kadar küçük parçalar alıp avucumuzun içinde yuvarlıyoruz.
--Tüm köfteler hazırlanınca,tencerede fokur fokur kaynayan tuzlu suda haşlıyoruz..Köftelerin üzerini geçecek şekilde bol su olmalı..Kaynayınca,tencerenin kapağını kapatmıyoruz,yoksa taşar..
--Köfteler 1-2 taşımda pişecektir,pişince su üstüne çıkarlar.Suyunu süzüp servis tabağına alıyoruz.Ilınması için serin yerde bekletiyoruz.
--Diğer yandan sarımsakları soyup biraz tuzla eziyoruz,yoğurdumuza katıyoruz,güzelce çırpıyoruz.yoğurt çok katı ise biraz sulandırabiliriz.
--Tereyağını tavada eritip,kızartıyoruz,bir kısmını  köftelerin üzerinde gezdirip,karıştırıyoruz.
--Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz,üzerine dağlamış olduğumuz tereyağını gezdirip servis yapıyoruz..
 Not: İstenirse yoğurt sulandırılarak bir nevi çorba gibi de yenebilir.Bazı kimseler öyle seviyor..
  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...