13 Şubat 2012 Pazartesi

Tavuklu- Sebzeli Börek

Tavuklu-sebzeli börek


 Sizlere de olur mu bilmem ? Ne yemek yapsam diye düşünüp çaresiz kalır mısınız?Evde yemek seçen aile fertleri olduğu için uygun bir şey ararken hem yemek,hem ekmek yerine geçecek bir şey yapmaya karar verdim,üstelik herkesin seveceği bir şey oldu:))
-1 tavuk butu ya da tavuk göğsü (pişirilmiş didiklenmiş)
-1 baş kuru soğan
-1-2   patates (haşlanmış küçük doğranmış)
-1-2 havuç
-1 bardak bezelye (haşlanmış , konserve)
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-Baharatlar: Pul biber,karabiber,kimyon,kişniş,köri,kekik..
-4-5 adet böreklik yufka
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-2-3 yumurta
-1 kaşık yoğurt ,çörekotu
--Yağı tavaya koyup,yemeklik doğradığımız soğanları çevirelim.üzerine rendelenmiş havucu ekleyip soteleyelim. Haşlanmış küçük küçük doğradığımız patatesleri,bezelyeyi,didiklenmiş tavuğu da ekleyip karıştıralım,tuzunu baharatlarını ekleyip ocağı kapatalım..Soğumaya bırakalım..
--Yufkaları tezgahımıza açıp dörde bölelim,eşit oranda üçgenler elde edelim.Ayrı bir kapta sıvı yağ,süt,su  ve yumurtaları çırpalım. Üçgen yufkamızın üzerine bu karışımdan sürüptekrar katlayalım,daha küçük bir üçgen elde edelim..Tekrar üzerine sıvı karışımdan sürelim, geniş kısmına iç harçtan koyup kenarlarını kıvırarak kalın bir sigara böreği gibi saralım.
--Hepsini tamamlayıp yağlı kağıt serili tepsiye döşedikten sonra kalan sıvı karışıma yoğurdu ekleyip, her yanı ıslanacak şekilde hepsinin üzerine dökelim.Üzerine çörek otu serpiştirelim..
--Fırında altı üstü kızarınca servise hazırdır..Bol salata,ayranla ya da çayla ikram edelim..Afiyet olsun,..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...