13 Şubat 2012 Pazartesi

PORTAKALLI ISLAK KEK


                          

  Hayırlı cumalar,
   Geçenlerde''çocuklarım için kek yapacağım ama hangi kekten yapayım''diye düşünürken sevgili arkadaşım Sedir İyioğlu bana portakallı keki yapmamı önerdi. Hemen yaptım. Gerçekten de çok güzel hafif bir kek ve de çok lezzetli..Eminim sizler de yapınca çok beğenecek ve zevkle yiyeceksiniz. Buyurun lütfen:

-3 yumurta
-7 çorba kaşığı şeker
-7 çorba kaşığı un
-1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi(rendenin ince yerinden rendelenmeli)
-1 paket kabartma tozu
  Üzerine :  -2 portakalın suyu
-1 portakalın kabuğunun rendesi (ince)
-3 çorba kaşığı şeker

  • Yumurtalar, oda sıcaklığında olmak kaydıyla hamur çırpma kabına kıralım,çırpmaya başlayalım.Üzerine şekeri ilave edip,iyice çırpmaya devam edelim.Portakal suyu ve kabuk rendesini ekleyelim.Unu ve kabartma tozunu eleyip karıştıralım.
  • 26  cm çapındaki kalıp ya da borcamı yağlayıp karışımı içine dökelim..Ben kendi fırınım soğukken atıyorum çünkü fırınım çok çabuk pişiriyor..Sğık fırına koyunca daha güzel kabarıyor keklerim..
  • Kek pişerken,2 portakalın suyu,kabuk rendesi ve şekeri 1-2 taşım şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.Sos ılıkken pişen kekin üzerine dökelim..kek de soğuyunca servis yapabiliriz..
  • Afiyet şifa olsun..  Allah'a emanet olun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...