13 Şubat 2012 Pazartesi

PORTAKALLI İÇLİ KURABİYE


Portakalın bol olduğu bir mevsimde olduğumuz bu günlerde,buram buram portakal kokan ve lezzeti ile gönlünüzü fethedecek bir kurabiye yapalım mı? İçi de dışı da portakallı tarifim:
Hamuru için:
-250 gr.margarin ya da tereyağı
-1su bardağı yoğurt
-1,5su bardağı şeker
-2 yumurta
-1paket kabartma tozu
-vanilya
-1 portakalın kabuğunun rendesi(oldukça ince olacak,rendenin tırtıklı yerinden )
İçi için:
-1su bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı su
-2 çorba kaşığı dolu dolu nişasta
-4-5 çorba kaşığı şeker(isteğe göre artırılabilir)
-1 portakalın kabuğunun rendesi(ince rendelenmiş)
Üzerine: Pudra şekeri.
---Un hariç hamur malzemelerini karıştırıp azar azar un ekleyerek hamuru yoğuralım.5,5 -6 su bardağı un yetebiliyor.Unun sertlik derecesine göre miktar değişebiliyor.Yumuşak bir hamur kıvamını tutturuncaya kadar un ekleyip yoğurma işlemine devam edelim.
--Diğer yanda su,portakal suyu,şeker,nişastayı iyice karıştırıp ocağın üzerine alalım,karıştırarak pişirelim.oldukça katı kıvamlı paluze yapalım.
--Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içine 1 tatlı kaşığı portakallı paluzeden koyup kapatalım.Yuvarlak olarak kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim.Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra,fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyip,servis yapalım ..
Ağzımızın tadı-tuzu bozulmasın,afiyet şifa olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...