2 Haziran 2014 Pazartesi

ISPANAKLI MANTI


    Hepinize hayırlı günler,
    Mübarek Şaban ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, ibadet, hayr ve hasenatlarımız kabul ve makbul olsun İnşallah..Dualarınızda beni unutmayın, dualarda buluşalım arkadaşlarım..

     Mantıyı hemen herkes sever değil mi? Çok nadirdir mantı yemeyen..Ya olumsuz bir şeyle karşılaşmıştır, yiyememiştir, ya da zaten ağzının tadını bilmiyordur :)) Tarifim onlara değil, yemek zevkini bilenlere ve de sevenlere gelsin ..:) Ispanakla beraber yapmak tamamen bir anda oldu, bir yanda ıspanaklar karşımda, diğer yanda da bir gün öncesinde yaptığım mantıdan kalan mantıları birleştireyim deyiverdim..Aslında bu yemek 3-4 ay önce fotoğraflandı ama.. Biliyorum çok tembelim...Mahcup ben..^_^   Buıyurun efendim :

   -1 kg kadar mantı,

   -1/2 bağ ıspanak,
   -2 çorba kaşığı tereyağ, (isterseniz fındık yağı ile karışık da yapabilirsiniz)
   -1 kuru soğan,
   -1 yemek kaşığı domates salçası,
   -1 tatlı kaşığı biber salçası,
   -2-3 domates,
   -Tuz, su..

  • Öncelikle mantıyı buradaki tarife göre hazırlayalım..Biz diğer işlemleri yapana dek beklesin..
  • Ispanakları iyice yıkayıp süzmeye bırakalım. Ispanak yemeği yapacak gibi doğrayalım..Diğer yanda büyükçe bir tencereye tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanları alıp hafif pembe pişirelim. üzerine domates ve biber salçasını ekleyip bir iki kez çevirelim..Küçük doğradığımız ya da rondodan geçirdiğimiz domatesleri de ilave edelim pişirelim..Ispanakları karıştıralım, sinmesi için kapağı kapatalım..
  • Biraz piştikten sonra 2 lt kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım..Kaynayan ıspanakların üzerine mantıları ilave edelim..Dikkat etmemiz gereken yemeğin suyunun az olmaması..Yoksa mantılar parçalanır..Su az gelirse hemen kaynar su ilave edelim..
  • Mantılar da pişince servis edebiliriz..İster bu şekilde sade olarak, isterseniz de sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz..
  • Afiyet şifa olsun efendim..:)

7 yorum:

  1. Ben mantı sevenlerdenim :)bu hali de çok güzeldir,hazır buzlukta mantım varken denemek lazım,tabi ıspanağı temin edersem :)mantıyı ayrı bir yerde haşlayıp sonra ilave etmek de isabetli bir seçim,eline sağlık,sevgiler,hayırlı haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım..Ayrı haşlamak da olabilir tabi ki..Ben ayrı uğraşmış oldum sadece :)
      Hayırla kal..

      Sil
  2. gerçekten çok değişik olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. oyy ben çooook sevdim ama bunuuu bayıldımm:))) ellerinize sağlık ben de yapayım en kısa zmanda inşallah:) Paylaşımlarınızı çok beğendim takibe alıyorum güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...:)
    sizi de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.. hoş geldiniz.. görüşmek üzere İnşallah..

      Sil
  4. Çok ilginç olmuş. Daha önce hiç görmemiştim. Ama ilgimi çekit doğrusu. Bu akşam yapmayı deneyeyim bakalım becerebilecek miyim :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...