1 Şubat 2014 Cumartesi

PATLICAN SALATASI




   Hayırlı günler, bereketli bir gün geçirmemiz dileğimle..
   Sofralarımızı renklendiren, vitaminli  lezzetlerimizdendir salatalar. Çay sofrasına da yakışır, yemek sofrasına da..Patlıcan salatası da onlardan biri..Her ne kadar bizim evde patlıcan sevilmese de; bu güzel sebzeye haksızlık edilmesine gönlüm razı olmuyor ve zaman zaman ben baş köşeye oturtuyorum onu..:))
   Bu patlıcan salatası bildiğimiz gibi değil, sıcak bir salata oluyor..Ve çok lezzetli..kesinlikle tavsiye ederim..Sevgili Sabahat teyzemden aldım...arkadaşımın annesi..Sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum kendisine.. :)
   Tarife buyurun :)

   -1  Kuru soğan, (büyük boy)
   -2-3 tane yeşil sivri biber,
   -1 kırmızı kapya biber,
   -2-3 tane közlenmiş patlıcan  (tercihen Tophane patlıcanı),
   -1/2 çay bardağı zeytinyağı,
   -Tuz, karabiber, pul biber..

  • Patlıcanları közleyip kabuklarını soyalım. Ben bu işlemi fırında yapıyorum. Daha kolay ve ortalık kirlenmeden patlıcanlar güzelce közlenmiş oluyor..Buzluktaki közlenmiş patlıcanları kullandım ben şimdi...
  • Tavaya zeytin yağını alıp orak doğranan kuru soğanı atıp çevirelim..Hafif pembeleşince halka doğranan yeşil biber, kırmızı kapya biberi de beraber yağda çevirip pişirmeye devam edelim. Menemenlik kavurur gibi..
  • Küp doğranmış domatesleri de ekleyelim, en son patlıcanı da ekleyip bir kaç kez çevirip ocaktan alalım..
  • Karabiber, pul biber, tuz ile tatlandıralım..
  • Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ya da nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz..
  • Afiyetler olsun...


2 yorum:

  1. Eline sağlık canım nefisss olmuş en sevdiklerimden olsada şimdi yesem :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Sema'cım..
      buzlukta közlenmiş patlıcan hala var ;))

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...