3 Şubat 2014 Pazartesi

BÖBREK VE YÜREK DÖNERİ :)


     Kurban etinden kalan sakatatları nasıl pişirsem diye düşünürken aklıma bu şekilde hazırlamak geldi. Yürek az, böbrek de 2 tane..Zaten çocuklar yemez ki biraz takviye edip, satın alayım da herkese göre pişireyim.En iyisi küçük tavada bu şekilde yapıp bunları seven yavruma hazırladım, biz yedik beraberce. :) Çabuk hazırlanıp ekmek arası yemesi güzel..hem de pratik..İstersek dürüm de yapıp daha güzel bir sunumla ikram edebiliyoruz. İncecik doğrayıp pişirdiğim için döner demeyi daha uygun buldum..Buyurun:

   -2 dana böbrek,
   -250 gr. kadar  dana yürek,
   -2-3 kaşık zeytin yağı ya da sıvı yağ,
   -Tuz, karabiber, pul biber, kekik..
   -1 kırmızı soğan,
   -Maydanoz yaprakları, aysberg ya da marul..
   -Lavaş ekmek, sandviç ekmeği..

  • Yürek ve böbreği keskin bir bıçakla, ince ince döner gibi doğrayalım. Ama ayrı ayrı doğrayıp pişirmeliyiz..Yürek zor pişer çünkü..Buzluktan çıkardıktan bir süre sonra, tamamen çözülmeden doğramak daha kolay ince kesmemizi sağlar..
  • Yağı tavaya alıp biraz kızdıralım, ince dilimlenen böbreği, yüreği içine atalım karıştıralım..Etlerin rengi dönünce kapağı kapatıp ocağı iyice kısalım, pişirelim..Yüreği pişirirken su eklememiz gerekir..Zor pişiyor malum..
  • Suyunu çekince yağda karıştırarak kızartalım..Eğer pişmemişse kaynar su ekleyip tekrar pişirebiliriz..ama mutlaka kaynar su olmalı..
  • Tuzunu baharatını ekleyip ocağı kapatalım..
  • Diğer yanda kırmızı soğanı incecik halka şeklinde doğrayalım. Biraz tuz ve limonla ovalım..Ekmeği ortasından kesip arasına dönerimizden koyalım, soğanı ve maydanozu da ekleyelim..Aysbeg, taze soğan ya da marul yaprakları da koyabiliriz..
  • Ya da dürüm yapmak için lavaş ekmeği alalım, içine döner, soğan, maydanoz koyup kenarlarını biraz içe katlayıp saralım, afiyetle yiyelim..
  • Yanına ayranı ihmal etmeyelim..
  • Afiyet şifa olsun, dua ile...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...