1 Ekim 2013 Salı

FASULYE KAVURMASI

   Merhabalar,
   Hem de Memleketim olan Elaziz'den merhaba:))
Biliyorsunuz annem yanıma Ankara'ya gelmişti, dizlerinde ki problem için..Kızkardeşim de Almanya'daki görevini tamamlayıp, yurda döndü..Hem annemi Elaziz getirmek, hem de kızkardeşimle görüşebilmek için. annemle birlikte geldik, canım memleketime ...Özlüyor insan doğup büyüdüğü, yerleri...Zaman zaman gidip gezmeli, Elaziz'li şairin dediği gibi:

 "Gakko ösgedim, gidim artık Mezreye,
   Uğrayıp hasret giderecem bibiye diyezeye ":)) Diyerek kalktım geldim bilvesile...

(açıklaması: kardeş, abi özledim gidiyorum artık Mezre(Elaziz'in merkezine),
 Uğrayıp hasret gidereceğim halaya, teyzeye.:)))

  Annecimle yaptığımız kolay ve de lezzetli bu yemeğin tarifine gelince:
   -750 gr, taze fasulye,
   -250 gr. kıyma,
   -1 irice soğan,
   -1 kaşık domates salçası,
   -1-2 kaşık zeytin yağı ya da fındık yağı, tuz,karabiber, pulbiber...
  • Fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp doğrayalım.Az su ilave ederek kısık ateşte düdüklüde haşlayalım..Az suda haşlamamızın sebebi, vitamin kaybı olmasın.. Fasulyenim suyunu çektirerek haşladıktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif pembeleştirelim.. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavuralım..Suyunu çekince domates salçasını ilave dip salçayı da biraz pişirelim..
  • Haşlanan fasulyelerin fazla suyu varsa sıkalım, kıymalı karışıma ilave edelim..Suyunu kısık ateşte çektirirsek sıkmaya hiç gerek kalmıyor..
                                   
  • Karıştıra karıştıra fasulye ve sosu bütünleştirelim. Suyunu çekince tuz ve karabiber, pul biberi ekleyip servis edelim..
  • Bu yemeği kurutulmuş taze fasulyeyle de yapabilirsiniz..İyice haşlayıp yapabilirsinz..
  • Afiyet şifa olsun efendim..Dualarınızda unutmayınız lütfen..Allah'a emanet olun..



2 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...