7 Eylül 2013 Cumartesi

ŞUNDAN BUNDAN KÖFTESİ :)



    Hayırlı nurlu geceleriniz olsun değerli dostlar,
    Sizlere kolay, pratik, çeşnili, vitaminli bir köfte tarifi ile karşınızdayım..Değişik bir şey olsun, ama çok uğraştırmasın, pratik olsun diye düşünürken bu köfte ortaya çıktı..Ne isim koysam diye de karar veremedim..
Melek imdadıma yetişti :)
Kelamı kısa tutuyorum, çünkü bir şeylerle fazla uğraşınca annem üzülüyor :) O'na kıyamıyorum..Benim çok yorulmama dayanamıyor, annelik işte..kaç yaşında olursak olalım yine de O'nların gözünde hala küçük, korunmaya muhtacız..Ben kendi adıma seviyorum O'nun kanatları altında olmayı...Allah sağlık-sıhhat versin başımızda olsunlar annelerimiz....

   Neyse yine kaptırdım, uzadı kelam..:)) buyurun tarife:


   -200 gr. az yağlı kıyma,
   -150-200 gr. tavuk kıyması,(tavuk göğsünü rondodan çekerek elde ettim)
   -1 baş kuru soğan,
   -2-3 diş sarımsak,
   -10-15 dal maydanoz,
   -3-4 çorba kaşığı ince bulgur,
   -2 dilim çekilmiş kuru ekmek,( galeta yapmış oluyoruz bu şekilde)
   -Tuz, pul biber, isot (siyah biber), kara biber, toz çemen..(Baharatları az az denemenizi tavsiye ederim, çok olup da kıymaların lezzetinin üzerine çıkmasınlar.)

Üzerine:
   -2-3 sivri biber,
   -2 domates,
   -1 çorba kaşığı domates salçası,
   -1 su bardağı su veya et-tavuk suyu...

  •   Efendiim, tavuk göğsünü rondoya atıp çekelim, içerisine; kabukları soyulmuş, bir kaç parçaya  bölünmüş soğanı, sarımsakları da ilave edip iyice çekelim..Maydanozu incecik kıyalım..
  • Karıştırma kabına alıp diğer malzemelerle beraber bir güzel yoğuralım, azar azar elimizi su ile ıslatarak yoğurmalıyız..Yapış yapış bir köfte olmalı..
  • Streç folyo arasına alıp kalınca rulo yapalım, salam gibi bir görüntü elde edelim.:) buzluğa kaldıralım bir miktar donsun ama fazla değil...
  • Buzluktan çıkarıp yarım parmak kalınlığında dilimleyelim. Hafif yağlanmış tepsiye döşeyelim..Uzun doğranmış sivri biberlerle, kabukları soyulmuş, dilimlenmiş domatesleri köftelerin aralarına döşeyelim. Salçayı su ya da et-tavuk suyu ile açalım köftelerin üzerine gezdirelim. 
  • Fırına sürüp pişmeye bırakalım..Biberler kızarıp, domatesler kendini kaybedince :) suyunu da çekince pişmiş demektir..Benim fırının ayarı olmadığı için kontrol ederek pişirme işlemini tamamlıyorum, bu yüzden size zaman ve ısı ayarı veremiyorum..Eski usul çalışıyorum anlayacağınız :)) Siz fırınınızın ayarına göre yapın lütfen..
  • Fırında patatesle beraber servis yapalım..Beğeneceğinizi umduğum bir yemek oldu, denerseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum, Dualarınızda unutmayın lütfen.

  • Afiyet- şifa olsun efendim...



 Not: Patatesin tarifi de başka zaman İnşallah...şimdilik sadece fotosu..:)

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş.Köftelerin kokusu burnumamı geldi ne:)sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim canım..bir tabak al gel hemen :))

      Sil
  2. misss herkes tarafından sevilen bir tarif bence eline sağlık canım.nurcan

    YanıtlaSil
  3. ismi çok güzel olmuş, tam da uymuş...köftenin içinde neredeyse herşey var, çok lezzetli olmuş belli ki...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haklısın valla..çeşidi bol :)
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. yine benim bacım kaptırıvermiş, köftesinin adını da tam yakışır koyuvermiş :)) şimdi sen nerelerdesin diycen ki bana haklısın diycem:) iyiyim cano hepinizin sağlığına duacıyım.çoook özledim kıss..biraz toparlayayım kendimi sizinleyim..zaten hep öyleydim de..sevoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemiycem artık, çok ihmal ediyon bizi çoookk :) illa ciyak ciyak bağıralım mı bacım, her zaman gel :)
      Çok çok teşekkür ederim bir tanem..iyi ol da, hiç ayrılma aramızdan :)
      biz de çok ösledik :) <3

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...