14 Eylül 2013 Cumartesi

GÜVEÇ



   Hayırlı geceler,
   Yaz aylarında zevkle yenen hem sebze hem et bir arada yemeklerimizden biri..Patlıcan yemeyen çocuklarıma rağmen hiç değilse bir kaç kere yapmaya çalıştığım bir lezzettir :) Biri gelse hemen yapmak istediğim yemeklerden biri yani :)) farklı usullerde yapıyorlar ama ben bu usulde yapmayı genelde tercih ediyorum, nasıl mı? işte böyle, buyurun:

   -600 gr. kemikli kuzu eti (kaburga kısmıyla yaptım bu kez),
   -1 soğan,
   -3 tane patlıcan (çok büyük olmayan),
   -3-4 tane sivri biber,
   -4 domates,
   -1 çorba kaşığı salça,
   -5-6 diş sarımsak,
   -İhtiyaç duyarsanız yağ, tuz..

  • Patlıcanları alacalı soyup istediğimiz ebatta doğrayalım. tuzlu suda bekletelim, acı suyundan arındıralım. Etleri toprak güveç tencerenin altına yerleştirelim, tuz serpelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp etlerin üzerine döşeyelim.bu arada söylemeden geçemeyeceğim, annem eti biraz kızartır, öyle güvece yerleştirirdi ama gerek olmuyor sebzeyle birlikte kolayca pişiyor..İnatçı etler için uygulanabilir tabi :)
  • Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayıp süzelim, etlerin üzerine, daha sonra da biber ve domatesleri  biraz irice doğrayıp döşeyelim..Domateslerin kabuklarını soymak daha iyi olur..Sarımsakları soyup en fazla ikiye bölerek ya da tüm olarak serpiştirelim. Salçayı ekleyip, sebzeleri geçmeyecek ama yanlardan görecek kadar su ekleyelim.Yalnız dikkat, sebzelerin sulanacağını düşünerek suyu ona göre ekleyin.eşim bu yemeğin biraz sulu olmasını tercih ediyor, o sebepten ben suyu bu şekilde ilave ettim. Eğer sulu olmasını istemiyorsanız, suyu daha az ekleyin..
  • Ocağa koyup kaynayınca ocağı kısalım ve yavaş yavaş pişmeye bırakalım.Güvecin kapağını kapatmayı unutmayalım..
  • 2 saat sonra yemeğimizi kontrol edelim. etler pişmiş ve domatesler erimiş ise olmuş demektir..Artık servis edebiliriz...
  • Afiyet olsun.biz suyuna ekmek bandıra bandıra yemeği seviyoruz.:) ya siz??? 

3 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...