اللهمّ زَيّنّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على Günün Duası:
العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين.
ey korkanları koruyan Rabbim.
Annelerin yemekleri insana hep ne güzel gelir değil mi ? Hep özlenir aranır...Annemin yemekleri de pek güzel olurdu, öyle ölçülü falan da değil, el ayarı ile yapardı hep..O'nun yemeklerini sevmeyen beğenmeyen yoktu..Özellikle de su böreği, içli köfteleri, sarmaları, dolmaları, baklavası çorbaları...Pek çok şeyi ve el yordamı, göz kararıyla yemek yapmayı annemden öğrendim elbette ki bir çok kişi gibi...Bana hep sabırla, gayretlendirerek destek oldu, Allah razı olsun...Allah annelerimize hayırlı, sağlıklı ömürler nasip etsin, başımızdan eksik etmesin..Ahirete göç eden anneleri de rahmetiyle yarlığasın İnşallah...(Amin.)
-Sade mercimek çorbası,
-Patates oturtması,
-Şehriyeli bulgur pilavı, burada
-Salata,
-Cacık,
-Peynirli börek, burada
-Supangle burada..
Haydi buyurun:
-4-5 orta boy patates,
-300 gr kadar kıyma,
-2-3 kaşık zeytinyağı,
-1 büyük kuru soğan,
-1 domates,
-Bir tutam maydanoz,
-Tuz, karabiber, pul biber...
-1 çorba kaşığı domates salçası..
- Patatesleri soyup yıkayalım yuvarlak dilimlere ayıralım, ne çok ince ne de çok kalın...Teflon tavada az yağda hafif kızartalım..Az yağda kızartalım, çünkü çok fazla pişmesini istemiyoruz..
- Diğer yanda tencereye zeytinyağı alalım, soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım..Üzerine kıymayı ilave edelim, karıştırarak onu da kavuralım..Domatesin kabuğunu soyup rendeleyelim, kıymaya ekleyelim.Domates suyunu çekince tuz, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip ocağı kapatalım.
- Kızarttığımız patatesleri derin olmayan tencereye dizelim, her bir patatesin üzerine kıymalı içten bir kaşık koyup üzerini bir başka patatesle kapatalım. tüm patateslere aynı işlemi yaptıktan sonra, salçayı su ile açıp kenardan ilave edelim ki kıymalar çıkmasın yerlerinden ..Ben salçalı suyu eklemeden önce tencereden küçük bir kapağı oturtmaların üzerine kapattım, böylece kıpırdamadan, açılmadan piştiler..
- Üzerine de kendi kapağını kapatalım, kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım..İsterseniz salçayla beraber biraz domates rendesi de suyuna ilave edebilirsiniz. Üzerine de biraz tuz eklemeyi unutmayın, tabi salçanız tuzsuz ise..
- Afiyet olsun, anneciğim için de dua edin lütfen...
Elinize sağlık iftar için harika bir yemek...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/
Teşekkür ederim canım...
Silgörüşmek ümidiyle..
Çok sevdiğim bi yemektir
YanıtlaSilEllerine sağlık.
ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSil