اللهمّ افْتَحْ لي فيهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّي فيهِ أبوابَ النّيرانِ وَوَفّقْني فيهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ :Günün Duası
يا مُنَزّلِ السّكينةِ في قُلوبِ المؤمِنين.
Anlamı:Allah'ım! Bu günde cennet kapılarını (yüzümüze) aç; cehennem kapılarını (yüzümüze) kapat; bu günde Kur'ân okumaya bizi muvaffak kıl; ey müminlerin kalplerine sükunet ve huzur indiren -Yüce Allah-!
Merhabalar,
Bulgur Anadolu insanının en çok yediği besin..bu şekilde yapınca çocukların da sevdiği bir lezzet oluyor..Sözü uzatmadan tarife geçelim..Malum şu olaylar kelama lüzum bırakmıyor..:(( Burası yemek blogu, fazla farklı şeyler paylaşmak istemiyorum...Sadece dua istiyorum sizlerden..dua dua....Rabbim tüm mazlum Müslümanların yardımcısı olsun, zalimlerin zulmünden kurtarsın, zalimlere fırsat vermesin...
-2 su bardağı pilavlık iri bulgur,
-2-3 çorba kaşığı zeytin yağı,(isterseniz tereyağı)
-2 orta boy soğan,
-2-3 sivri biber,(memleketimden gelen biberden kullandım ben :))
-2 domates,
-1 çorba kaşığı domates salçası,
-2,5 su bardağı et suyu ya da su, tuz..
- Eti biraz daha küçülterek doğrayalım, tencereye yağı kızdırıp eti içine atıp mühürleyelim. Etler toparlanınca ocağı kısıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Tuzunu en son atalım, önce katarsak pişmeyi geciktirir. Eğer etler yeterince pişmezse su kaynatıp ekleyebiliriz..
- Ya da önceden hazırlanmış kavurmayı tencereye alıp içerisine yemeklik doğranan soğanları atalım, pembeleştirelim. .biberleri de doğrayıp hafif kavuralım.. Salçayı ilave edip karıştıralım, domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayalım pişen salçaya ilave edelim.
- Sebze ve etlerin üzerine bulguru ekleyip biraz karıştıralım, üzerine suyunu ekleyip kaynayınca ocağı kısıp pişmeye bırakalım..Tuzu en son ekleyelim..Suyunu çekince ocağı kapatalım, dinlenmeye bırakalım..Bulgur eğer iyi pişmemişse, su ilave edebiliriz..
- Çok bekletmeden servis edelim..bu pilavı suyunu tam çekip kurumadan servis edilmesi tercih edilir, lezzeti çok daha güzel olur..
- Salatayı yapın mutlaka, hele bu mevsimde çoban salata çok yakışır..
- Afiyet şifa olsun..Dualarımız tüm Müslümanlar için...
ayy yemin ederim çok canım çekti. asında aç da değilim ama. Ellerien sağlık. ben sulu tarzda bulgur pilavını çok severim.
YanıtlaSilZaten bulgur pilavı biraz sulu tarzda daha lezzetli oluyor gerçekten..Biz de bu şekilde seviyoruz..Onun için her şeyi hazırladıktan sonra, bulguru suya ekler, pişer pişmez sofraya alırız :))
Silİkram etme imkanım olsaydı...
Çok teşekkür ederim ..
ELLERİNİZE SAĞLIK MİSLER GİBİ OLMUŞ
YanıtlaSilÇok incesiniz, teşekkür ederim.. :)
Silmmm nefis olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilsağol Şule'cim, teşekkür ederim...
Silellerine sağlık arkadaşım güzel görünüyor şimdi canım istedi
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sibel'cim, buyur gel senin için özel pişireyim :)
Sil
YanıtlaSilWoow una delicia de estofado exquisito e irresistible,abrazos y saludos.