3 Temmuz 2013 Çarşamba

KABAKLI-BULGUR ÇORBASI

     Merhabalar,
     Bu sıralar Ankara'da havalar soğudu, en azından bizim bulunduğumuz yerde..) Rüzgar bir çıkıyor, esiyor, hemen üzerinize hafif bir hırka, yelek alma ihtiyacı hissediyorsunuz..Geçen hafta oldukça sıcaktı hava, ama dünden beri serin..
     Bu sebepten ötürü :) ben de çorba yapma ihtiyacı hissettim.. Eşim bulgur çorbasını pek  sever, O'nun için zaman zaman yaparım..Ama yine de "şu bulgur çorbasını hiç doğru dürüst yapmıyorsun" der :) Ben bulgur çorbasına yeni bir boyut kazandırdım bu sefer; içerisine kabağı da ekleyip daha vitaminli bir çorba yapmaya karar verdim..Lezzetini beğenince bu kolay çorbayı sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Ramazan yaklaşıyor, hemen çabucak hazırlanabilecek bir çorba yapmak isterseniz bu çorba aradığınız olabilir :) Haydi buyurun :

   -1 çorba kaşığı tereyağ ya da zeytinyağı,
   -3 çorba kaşığı pilavlık bulgur,
   -5 su bardağı su varsa et suyu,
   -1 küçük kuru soğan,
   -1 küçük kabak,
   -1 sivri biber(bizim tercihimiz acı biber ;)
   -1 domates,
   -1 çorba kaşığı domates salçası+1 tatlı kaşığı biber salçası,
   -1 çorba kaşığı mukaşer (lepe),
   -10-15 dal maydanoz,
   -Tuz, karabiber, limon.(istenirse)

  • Yağı tencereye alıp, yemeklik doğranan soğanı, biberi çevirelim. Üzerine salçaları ekleyip biraz da beraber soteleyelim. Küp doğranmış domatesi de ekleyip kapağı kapatıp pişirelim. 
  • Kabağı küçük küçük küp doğrayalım, tencereye katalım, hemen suyunu, mukaşeri ilave edip kaynamaya bırakalım. Biraz kaynayınca kabak ve mukaşer kolay pişiyor;  bulguru da ilave edelim. ocağı orta ayarda bulgur yumuşayana dek pişirelim.. Kaynadıkça çorbamız kıvamlaşacaktır. 
  • İncecik kıydığımız maydanozları ilave edip ocaktan alalım..Tuzunu salçanın tuz oranına göre ayarlayın, ev salçası kullanınca tuza gerek kalmıyor..
  • İsterseniz limon sıkıp karabiber ilave ederek afiyetle için..Üstelik doyurucu bir çorba oldu..
  • Tabi isterseniz ben gibi balkonda yetiştirdiğiniz taze naneleri de ekleyebilirsiniz..Kızım yaprakları tek tek koparıp her kaşığına bir yaprak ekleyerek yedi çorbasını :) böylece daha da güzel oluyormuş :))
  • Afiyet şifa olsun, dualarınızda hatırlayın lütfen..Ağız tadınız bozulmasın, gününüz mutlu geçsin, hasta olanlar deva bulsun, hasret çekenler hasretlerine kavuşsun İnşallah...

4 yorum:

  1. gercektende vitaminli vedelezzetli görünüyor, ellerine saglik.
    Bizim burda daha yaz bile gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun paşa-kızı :))

      Haklısın canım, arkadaşlarım da kız kardeşim de hep diyor, çok soğuk diye..Hemen çorba yapmalı öyleyse ..:)).

      Sil
  2. bulgur her şeye o kadar yakışıyor ki... Bende çok severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok leziz görünüyo :)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...