17 Temmuz 2013 Çarşamba

BİBER VE PATATES KIZARTMASI..??


اللهمّ اعنّي فيهِ على صِيامِهِ وقيامِهِ وجَنّبني فيهِ من هَفَواتِهِ وآثامِهِ وارْزُقْني فيهِ ذِكْرَكَ  :Günün Duası 


بِدوامِهِ بتوفيقِكَ يا هاديَ المُضِلّين.

     
     Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle, ey yolunu şaşanları hidayet eden!


   Hayırlı günleriniz olsun,
   Şimdi bu da ne demek diyeceksiniz biliyorum:)) Biber- patates kızartmasının da tarifi mi olurmuş diye. herkesin bildiği bir şey ..Ama bu biraz farklı kızartma, biz öyle severiz ki bu usulde biber kızartmasını..Sizler de belki dener ve seversiniz diye yayınlamak istedim..Patates de yağsız, teflonda, hem de lezzetinden ödün vermeden..Haydi buyurun bakalım siz de beğenecek misiniz?.:



   -İstediğiniz kadar dolmalık biber, köy biberi diye satılan biberlerle de yapabilirsiniz..(ben Memleketten kardeşimin ve eltimlerin gönderdiği biberlerden yaptım. Bizim çok sevdiğimiz biber cinsi..)
   -Tuz,
   -Kızartmak için sıvı yağ..Aslında tereyağ ile daha bi güzel oluyor. ;))
  • Biberlerimiz ne kadar güzel değil mi?  Çarliston biber renginde, dolma biber biçiminde, çok güzel bir biber cinsi. bizim için yani;)  Hele acı sevenler için bazıları da acı olur ki, tadından yenmez :)) Kayseri'yi geçtikten sonra bu biberlerden bulmak mümkün olmuyor, yeşil dolma bibere dönüşüyor..Biz de memleketten akrabalarım -sağolsunlar-, gönderdiğinde zevkle pişiriyorum..
  • Biberleri bir güzel yıkayıp kurulayalım. Bir kenarından azcık çentik açalım.
  • Açtığımız çentikten çay kaşığı yardımıyla içine tuz koyalım.Biberi sallayalım, ki tuz her yanına dağılsın.
  • Tuz miktarını biberi nasıl seviyorsak o şekilde ayarlayalım..bu miktardan biraz daha fazla bile olur..
  • Kızgın yağda her yanını çevirerek kızartalım..Yağ öyle diğer kızartmalar gibi çok fazla olmamalı..Böylece daha kolay kızarırlar...
  • Amaaa kızartırken dikkat etmemiz gereken şeyler var..Mutlaka üzerine kağıt kapatın tencerenin, yağ çok sıçrar..Çünkü tuzdan dolayı sulanır biberlerin içi.. Biberleri çevirirken ocağı kısıp sıçramalardan kendinizi koruyabilirsiniz..sakinleşir kısık ateş olunca:)) Biberleri çevirdikten sonra, kızarırken ocak açılmalı ama...
  • Tüm biberler kızarınca servis tabağına alalım, İsterseniz domates sosu da yapıp beraber servis edebilirsiniz..Eğer varsa açık ekmekle servis edelim..:) 
  • Afiyet şifa olsun...


Patates kızartması için:
   -5-6 orta büyüklükte patates,
   -2-3 kaşık zeytinyağ, sıvı yağ ya da 1 kaşık tereyağ,
   -Tuz..İsterseniz pul biber, karabiber...
  • Patatesleri soyup, yıkayıp elma dilimleri gibi dilimleyelim. tuz serpelim. Teflon tavaya yağı koyup her yanına gezdirelim...Ben tereyağı tercih ettim..Lezzeti çok güzel oluyor malum.:)) 
  • Tavaya patatesleri dizelim, kapağını kapatıp ocağı kısalım..Yavaş yavaş hem pişsin hem de kızarsın, kızaran yanını çevirip diğer kısmını da kızartalım..
  • Servis tabağına alalım, et - tavuk yemeklerinin yanında çok güzel oluyor, üstelik fazla yağlı değil..:)
  • Afiyet olsun..dualarınızda unutmayın...

8 yorum:

  1. İnsanlar neden kızartmaya hayır diyemiyor acaba şimdi görünce iftara yapayım bari dedim ellerine sağlık afiyet olsun canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım haklısın kızartmalar çok cazip..ne kadar uzak kalmaya çalışsak da olmuyor:))
      Hayırlı iftarlar..

      Sil
  2. Kızartmaya bayılırım.Ellerinize sağlık...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin canım, görüşmek ümidiyle..
      Teşekkür ederim..

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım kızartmayı sevmeyen yoktur,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kızartmayı herkes seviyor da..Bir de zararlı olmasalar :(
      Bir arkadaşım yıllar önce demişti- neden en lezzetli olanlar yasaklı diye :))

      Sil
  4. Aynurcum bende kızartıyorum böyle biberleride çok sevilir bizdede eline sağlık nurcan...

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...