27 Haziran 2013 Perşembe

SUCUKLU-PAZI KAVURMALI ÜÇGEN BÖREK

   Hayırlı huzurlu günler dilerim,
   Çıtır çıtır nefis bir börek oluyor bu börek..Sanki milföyle yapmış gibi, ama o kadar yağlı değil :))
  Hiç lafı uzatmadan tarife geçelim Buyurun lütfen:

   -6 yufka,
   -3 yumurta,
   -1 su bardağı su,
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,
   -1 demet pazı,
   -3-4 kaşık zeytinyağı,
   -1 irice kuru soğan,
   -2 domates,
   -Tuz, karabiber, pul biber..
  • Pazıları yıkayıp, doğrayalım. Bir tavada soğanı yemeklik doğrayıp yağda çevirelim. domatesin kabuklarını soyup doğrayalım, soğanlarla beraber soteleyelim..Doğranmış pazıları da ekleyip solduralım. Suyunu çekince baharatları ilave edelim..
  • Yufkaları açalım, 4 parmak eninde şeritler halinde keselim. Su ve yağı karıştıralım, yufkanın üzerine sürelim. İç malzemeden bir kaşık üst köşeye koyup 1 dilim sucuğu ortasına yerleştirelim.
  •  Üçgen olarak kapatmaya başlayalım..Kısa boylu yufkalara kenarlarda ki fazlalıkları ekleme yapabiliriz..
  • Üçgenler tamamlanınca yağlı suyun içine yumurtaları kıralım, çırpalım..Böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim..Eğer su+yağ az gelirse ekleme yapalım.
  • Fırınlayıp kızarıncaya kadar pişirelim..Sıcak servis edelim..Çıtır çıtır, nefis bir börek..İsterseniz ıspanakla da yapabilirsiniz..













  • Afiyet, şifa olsun...Dualarınızda unutulmamak dileğiyle...


  

5 yorum:

  1. ellerine sağlık süper olmuş

    YanıtlaSil
  2. mmm nefis bir börek olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Et-ot birarada nefis bir kombine benziyor:) Ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık denencekler listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim arkadaşlar....
    Deneyince beğeneceğinize eminim..İsterseniz pazıyla, isterseniz ıspanakla..:)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...