22 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA



    Hayırlı günler,
    Bu hafta sonuma da baş ağrısı damgasını vurdu maalesef..:(( Allah beterinden saklasın. Ben de kolay bir tarifle size misafir olayım istedim ..
    Barbunya bir çeşit fasulyedir değil mi?  Kuru fasulyeyi çok seven aile fertlerim nedense barbunyaya haksızlık edip, pek itibar etmiyorlar. :( Fakat ben azimkâr bir şekilde yine de evde bulundurmaya ve pişirmeye devam ediyorum.:)) Hem acil misafirlerim olduğunda buzluktan çıkarıp hemen yapabiliyorum..Kolayca piştiği için en azından zeytin yağlı yemeğim hazır oluyor.
    Bu kez küçük bir ekleme ile daha da lezzetli olduğunu düşünüyorum..Buyurun efendim :

   -1/2 kilo ayıklanmış taze barbunya (ben buzluktakilerden kullandım),
   -1 irice kuru soğan,
   -2 domates,
   -3-4 çorba kaşığı zeytin yağı (soğuk sıkma olursa daha güzel oluyor),
   -1/2 limon,
   -1 çay kaşığı toz şeker, tuz, su.
Üzerine : maydanoz..

  • Barbunya fasulyeyi ayıklayalım, yıkayalım; domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım..Soğanı yemeklik doğrayıp hepsini tencereye döşeyelim. Buzlukta beklettiğimiz barbunyanın domatesi içine olduğu için, doğrudan tencereye koyalım.:)
  • Üzerine limonu kabuğuyla beraber küp küp doğrayıp ekleyelim. Limonu kabuğuyla doğrayınca daha da güzel oldu bence..denemelisiniz.:) çıkarıp atmayın sonra beraberce yenecek ..
  • Tuz ve şekeri de serptikten sonra suyunu da ekleyip ocakta kaynayıncaya ek harlı ateşte, sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım..Su fazla olmasın, üzerini biraz basıncaya kadar olsun yeter..
  • Suyu azalıp yağına bindirince pişmiş oluyor, kontrol edip ocağı kapatalım, eğer pişmemişse kaynar su eklemeliyiz, soğuk su değil..
  • Ilınınca üzerini maydanozla süsleyip servis edelim..Hepinize afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Nefis olmuş canım ellerine sağlık bayılırım:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım. çok severim..

    YanıtlaSil
  3. özellllll.. merhaba.. yayınlama lütfen.. bu cuma sayfamdaki tanıtımda sizi tanıtalımmı. facenizi ve bloğu.

    YanıtlaSil
  4. s.a ziyarete geldim canım,bizdede çok sevilir zeytinyağlı barbunya tazesini genelde türkiyede yapıyorum burada da kurusunu eline sağlık afiyet olsun yiyenlere nurcan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a.s. hoşgeldin canım..Teşekkür ederim..
      Tazesi ayrı güzel kurusu ayrı :)

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...