Bugün kolay bir tarif vereyim sizlere..Eminim çoğunuz biliyorsunuzdur..Yeni evlenenler, öğrenciler için eklemek istedim. Kolay bir yemek olması, hemen şipşak hazırlanması özellikle öğrenciler ve çalışanlar için güzel bir alternatif.. Eğer isterseniz hazır arpa şehriye ile de aynı usulle yapabilirsiniz..
-2 kase kuru erişte (hamuru yumurtalı, sütlü olan),
-2 çorba kaşığı tereyağ,
-1 çorba kaşığı sıvıyağ,
-Tuz..
-1 kase tulum peyniri..
- Sıvı yağ ve tereyağı pilav tenceresine alıp tereyağ eriyene dek ısıtalım, ev yapımı makarnalarımızı ilave edelim. Kısık ateşte, 2 tahta kaşık ile karşılıklı alt üst ederek hafifçe yağda kızartalım.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım. Ocağı kısık ateşte tutalım. Tencerenin kapağını kapatıp, pilav yapar gibi suyunu çektirelim.
- Suyunu çekince pişip pişmediğini kontrol edelim, eğer yeterince pişmemişse kaşık kaşık su ekleyelim, kapağını kapatıp pişirmeye devam edelim.Tüm suyunu çekmeden, yani makarnalar tencereye yapışmadan hafif sulu iken ocağı kapatalım, demlenmeye bırakalım..
- Demlenirken kalan suyunu çekecektir, tahta kaşıkla hafifçe karıştıralım, alt üst edelim. Tane tane olduğunda tabaklara servis edip üzerine peynir serpelim. Tercihen tulum peyniri, özellikle de şavak tulum peyniri çok güzel yakışıyor..Tulum peyniri yoksa ya da sevilmiyorsa, tercih edilen başka bir cins peynir de katılabilir..
- Afiyet şifa olsun..
Eline sağlık nefis olmuş:)
YanıtlaSilKolay ve de nefis bir lezzet gerçekten, teşekkürler..:)
SilRahmetli babannem yapardi eristeyi.
YanıtlaSilteneke kutularda somyalarin altinda mis gibi yumurta kokardi tüm mutfak .aslinda hic sevmem yumurta kokusunu .ama o baska kokardi .
o günlere gittim can. bol tulum peynirli tereyagli oda öyle sever öyle ikram ederdi tipki senin dedigin gibi
ellerine saglik anadolu kadinim
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun İnşallah..
SilO eriştenin yumurta kokusu farklı oluyor canım, o sebepten yumurta kokusu kötü gelmiyor..:))
Allah razı olsun..
güzel sözlerin, yorumun için çok teşekkür ederim...
erişteye bayılırım, hele yapan olursa kesmeye de bayılırım, yapım aşaması daha çok hoşuma gider...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilZaTen o kesme aşaması, arkadaşlar da olursa pek bir zevkli oluyor..Pür-neşe yapılıyor..Teşekkür ederim..
SilEline sağlık bilmeyenler tabi ki vardır.Peynirle süper olur.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
SilDelicia... Huuuuuuummmmmm!!!
YanıtlaSilParabéns pelo Dia Internacional da Mulher.
Beijos Márcia (Rio de Janeiro)
http://decolherpracolher.blogspot.com
çok teşekkür ederim..:)
Silellerine sağlık arkadaşım bir akslik olmazsa yarın yolcuyuz ve cuma akşamı ankaraya döneceğiz c.tesi sizleri bekliyorum c.tesi sabah erkenden arar ayrıntılı olarak adresi veririm olumsuz bir durum olursada cuma günü haber veririm görüşmek üzere
YanıtlaSilSağol Sibel'cim..Hayırlı yolculuklar, sağlıkla git de gel İnşallah..Görüşmek üzere :)
Silsenin ellerinden misss gibi olmus sistammm :) Melegimin dedigi gibi benim guzel Anadolu kadinim <3 gecen sene yapmistim, busenede yapsam harika olacak...ellerine saglik canim yiyenlee sifa olsun
YanıtlaSilSık sık sitenizi ziyaret ediyorum , yeni tarif var mı diye.Bizleri daha fazla bekletmeyin.Yeni tariflar bekliyoruz en kısa zamanda.Sağlıcakla kalın...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, bu sıra üzerimde halsizlik, isteksizlik hasıl oldu..:((.. Buna benim çokça uğraşıp yayınladığım tarifleri kopyalayıp kendi tarifleri imiş gibi yayınlayan emek hırsızlarının etkisinin büyük olduğunu belirteyim..Benim amacım birilerine faydalı olmak, bunun akabinde de dua almaktır..Bir çok bloger arkadaşımın olduğu gibi...Bizim bu gayretlerimizi suistimal edip, bu hale getirenlere bir kez daha esef ediyorum...
SilSamimi yorumunuza da teşekkür ederim, İsminizi de lutfederseniz memnun olurum..:)