17 Şubat 2013 Pazar

PATATESLİ BÖREK


   Hayırlı akşamlar,
   Bir kaç gündür yazamadım..Önce internet kesikti, daha sonra da can sıkan bir durumla karşılaştım..Bir arkadaşımın uyarısıyla, face de benim blogun ismiyle aynı bir sayfada kendilerine aitmiş gibi, tariflerimin yayınlandığını gördüm..Bir çoğunuzun başına bu durumun geldiğini biliyorum..Allah ne verdiyse yemek blogu sahibinin "Emeğimi kopyalama" çağrısının üzerinden fazla geçmedi biliyorsunuz..Bir kaç tarifimin altına bunlar benim tariflerim deyince, " nerden bilelim sizin olduğunu, isim dahi yazmamışsınız" diye cevap geldi ..

Fotoğraf: DEĞERLİ Bİ ABİMUZDU. :))

    Sanki isim yazsam ne farkedecekti? Sayfanın ismi zaten benim blogun isimiyle aynı..Tatlı'dan tuzlu'ya..Her şeyi almamışlar, Allah var.:)Tarifleri başka bir face sayfasından aldığını, blogdan almadığını söyledi..Ve bana ait tariflerimi kaldırdı sayfasından..Şimdilik...Bundan sonra ne olur bilemem..Hem başka face sayfalarında da varmış demek, bizlerin tarifleri..
   Ben burada tarif yazarken rahat 3 saatimi harcıyorum..Sırf tarif eklerken....Bilgisayarım çok yavaş, fotoları falan yüklerken de ayrı sıkıntılı oluyor...Fotoğraf makinem de öyle güzel değil...Bilgisayarım bazen kaydetmiyor, tekrar bekliyorum, kaydetmek için yeniden yüklüyorum, v s...Daha öncesinde o tarifleri hazırlıyorum, pişiriyorum, fotolarını çekiyorum. Hem de tekrar tekrar..Fotolara isim de yazsam daha çok zaman harcarım herhalde..yani bir dolu emek ve çaba...Ama birileri, oturuyor bilgisayarın başına bir kaç dakikada en az 10 tarifi bir çırpıda kopyalayıp yayınlayabiliyor..Ve de bunu paylaşım adına yaptığını söylüyor.."Paylaşmak için bu sayfaya yönlendirip link verebilirsin" dediğimde ses yok...belki sizlerin de tarifleri vardır, bilemiyorum..Dedim ya kısıtlı imkanlarla ancak bu kadar başarabiliyorum..Hem öyle her yeri araştıracak, inceleyecek, tariflerimiz var mı diye bakacak vaktim de yok..:(
  Neyse bu kadar dertleşmek yeter :)) Kaç gündür eklenmeyi bekleyen ve de çocuklarımın çok sevdiği patatesli böreğin tarifine geçeyim..Buyurun efendim :


   -6 tane yufka,
   -1 su bardağı süt,
   -1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
   -3-4 yumurta,
   -1/2 su bardağı su.
İçi için:
   -10-12 tane küçük patatesten hazırlanan patates kavurması buradan bakabilirsiniz,
   -1/2 demet maydanoz,
   -1 avuç kuru reyhan,
   -Kimyon,(diğer baharatlar ve tuz zaten patates kavurması içeriğinde var)


  • Öncelikle patates kavurmasını hazırlayıp, soğutup, içine maydanozu incecik kıyalım. Reyhanı ufalayıp karabiber ve pul biberle birlikte kimyonu da ekleyelim karıştıralım.
  • Yufkaları 2'ye bölelim..Bir kasede sıvı yağın yarısını 1/2 bardak suyla karıştırıp yarım yufkaların her yanına sürelim..Bir küçük pet şişeye bu karışımı koyup, kapağını delerek yufkaları bu suyla ıslatmak daha kolay oluyor.
  • İç malzemeyi yufkaya serelim. Yapış yapış olduğu için kaşıkla dağıtıyorum...
  • Yufkanın yuvarlak kısmından başlayarak rulo yapalım, ilk yufkayı kendi etrafında döndürerek gül böreği gibi saralım, tepsinin ortasına koyalım.
  • Diğer yufkalara aynı işlemi uygulayıp ruloları biraz büzerek ortadaki böreğin etrafına saralım..Hepsini bu şekilde tamamlayalım..
  • Diğer yanda bir kaba yumurtaları kırıp,sütü kalan sıvı yağı, pet şişedeki yağlı sudan artanı karıştırıp iyice çırpalım, böreğin üzerine gezdirelim..Biraz bekletip fırına sürelim.
  • Börek pişince ister üçgen dilimler halinde, ister kare şeklinde dilimleyip servis edebilirsiniz..kat kat ayırarak da servise sunabilirsiniz..
  • Afiyet olsun..Dualarınızda unutmayın lütfen..


10 yorum:

  1. Cok uzuldum canim. Insanlar artik kolaya kacmayi marifet saniyor. Uzme guzel canini. Boregin muhtesem gorunuyor. Su an kahvaltiya oturdum, cayimin Yanina aldim canim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle arkadaşım..Üzülmenin de bir faydası yok :( Allah razı olsun canım desteğin için...
      Afiyet bal olsun.))..Çok sevinirim ikram etme imkanım olsa..

      Sil
  2. merhabalar öncelikle elinize sağlık çok güzel görünüuyor

    bu durum karşısında yapabilecek çok bişeyimiz yok gibi geliyor bana
    ben önlem olarak sadece sayfamın ismini yazıyorum fatoğraflarımın üzerine gerçi bunuda silebiliyorlarmış ya en azında biraz daha zorlaşır ,işleri bence sizde isim yazın bir kaç dakika daha uğraşın ama yazın ve moralinizi bozmayın bence...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...

      Haklısınız isim eklemeliyim, ama zaten benim blogun ismiyle açmışlar sayfayı..üstelik beceremedim bir türlü..Bir de bilgisayar pek randımanlı değil, çok zorluyor zaten.
      Sevgiler benden de...

      Sil
  3. birde izyiciniz olmak istedim fakat farklıs ayfalarla yönlendiriyor izyici butonu haberiniz var mı bilmiyorum ama sölemek istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izleyici olmak istediğim kişilerin linkini Url den ekle bölümüne kopyalıyorum..O şekilde takipçisi oluyorum.. Beni ekleyince hemen takibe alabilirim, bu işlerde oldukça acemiyim de.. :))

      Sil
  4. ah bacim ne denir
    ahir zaman insanlar helali harami düsünmeyecek kadar dalmislar dünyaya
    lakin unutulan birsey varki boynumuza dolanan kul hakki
    bir insan kendisini yaradandan utanmadigi korkmadina göre hem cinsine insana neler yapmaz
    üzülme diyecegim ama insan üzülüyor

    ped sise fikrine bayildim ;)
    ellerine saglik duana talibim can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın cann..Kul hakkının dehşetinin farkında olsalar zaten böyle bir şeye tevessül etmezler de...Maalesef bilmiyorlar, ya da umursamıyorlar...
      üzülsem de bir şey değişmiyor nasılsa..
      Çok teşekkür ederim, aklımda, dualarımdasın..Allah'a emanet ol...

      Sil
  5. Aynur abla ne desen az olur bu emek hırsızlarına..Bir tarif eklemenin zorluğunu bilseler yapması ayrı zahmet hemde maliyet..En canımı sıkanda google aramalarında çalıntı tarifler senden önce çıkıyor..:( Ben farkedince sağ tuş engeli koymuştum gerçi bundanda rahatsız olanlar oldu. Bir linke tıklayınca diüer sayfaya geçiyor yan sekmede açamıyorsun ama olsun..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Rumma'cım.önceden benim blogun ismine benzeyen bir tane blog vardı, şimdi aynı isimde kaç tane face sayfası var maalesef:(

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...