10 Ocak 2013 Perşembe

LAHANA SARMASI- (TAVUKLU)

Hayırlı nurlu günler hepinize,
Lahana sarmasını kıymalı, zeytinyağlı yaparız,ama bu kez tavuklu yapmayı denedim. Gayet güzel ve hafif oldu..Buyurun:
  -4-5 tane tavuk baget(kemiksiz)
  -1 soğan,
  -1,5 su bardağı pirinç,
  -1/2 demet maydanoz,
  -2-3 kaşık zeytinyağı ,fındık yağı ya da tereyağı,
  -Tuz, karabiber,pul biber, kekik, toz kişniş,
  -1-2 domates ya da kış için hazırladığımız uyuyan domatesten 2-3 kaşık kadar,
  -2 kaşık nar ekşisi,
  -1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası,
  -1 küçük beyaz lahana.

  • Lahanayı kaynayan tuzlu suda yapraklarından ayırıp haşlayalım. Tavukları rondodan geçirelim.
  • Diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım. Soğanı incecik doğrayalım, maydanozu kıyalım. Pirinci yıkayıp ekleyelim, baharatları ve salçaların yarısını da katalım.Domatesi ve rondodan geçirilmiş tavukları da ekleyip yarım bardak su ekleyerek yoğuralım.
  • Lahanayı istediğimiz boyutta kesip ister üçgen ister parmak şeklinde saralım. Tencereye dizelim.
  • Kalan yarımşar kaşık salçaları kaynar suda eritip lahanaların üzerine ekleyelim.Yağını da katalım. Su lahanaların üzerini geçecek kadar olmalı.
  • Bir düz tabağı lahananın üzerine kapatıp, tencerenin kapağını kapatalım. Kaynadıktan sonra ocağı kısalım.
  • Piştiğini kontrol edip ocaktan alalım. Biraz dinlenince servise hazırdır..Afiyet olsun..



12 yorum:

  1. vaaooov yeni bir lezzet...
    eminim çok güzel olmuştur....
    canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. birazdan dikkatlice okuyacagim can
    yorumumda ozaman
    resim icin ugradim bakmaya
    dilerim iyisin

    YanıtlaSil
  3. Şirinem tavuklu olduğunu hiç anlamadılar :D Teşekkürler canım..

    Melek'im benim daha iyiyim hamdolsun..Andız pekmezi, sarımsak ile Rabbim şifa nasip eyledi İnşAllah..

    YanıtlaSil
  4. Luce muy rico es una delicia al paladar aquí lo hacemos muy parecido y lo llamamos "niños envueltos" quiero hacerlo a tu manera muy pronto, abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  5. Olá!
    Adorei a receita.... Huuuuummmmm!!!!
    Vim te conhecer e gostei muito de tudo o que vi... Com certeza voltarei muuuuiiitas vezes. E já estou te seguindo, ok!
    Venha me conhecer também, e se gostar e quiser, seja minha seguidora. Será um imenso prazer ter a sua companhia :)
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Rosita ve Marcia, teşekkür ediyorum yorumlarınıza..

    Hoş geldin Marcia, ben de seni takibe alacağım.ok..:)

    YanıtlaSil
  7. şahane olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım..Arkadaşlarım çok beğendiler..:)

      Sil
  8. KIRK YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ TAVUKLU YAPMAK
    NE KADAR HAMARATSINIZ MAŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyahım sonuçta tavuk da bir et türü değil mi? :)) gayet de güzel oluyor canım denemelisin..

      Sil
  9. Bu yemeği kesin denemeliyim çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, lahana mevsimi bitmeden denemelisin o zaman :) kolay gelsin..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...