12 Ocak 2013 Cumartesi

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR

   Gününüz hayırlı, sofralarınız bereketli, eviniz neşeli, bedeniniz sağlıklı, gönlünüz huzurlu olsun...
   Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim..Ankara'da karlı bir gün..Kar özleyenleri buraya davet ediyorum.:)) Bugünün tarifi  kolay, çabuk ve lokum gibi pişen bir yemek..Buyurun efendim :

    -1 bütün tavuk, parçalara ayrılmış..
    -Biraz limon suyu,
    -Tuz , karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kişniş, kimyon.


  • Tavuğun kemikli kısımlarını çorba yapmak üzere ayıralım, buzluğa kaldıralım. Kasabımıza parçalattığımız tavuğu yıkayalım düdüklü tencereye alalım. 
  • Tuz ve limonla etleri ovalım,baharatları ekleyelim. Baharatlar fazla baskın olmamalı, etin lezzetini kaybettirmemeli..
  • Tavuğun derili kısımlarının alta gelmesine özen gösterelim, ocağa alıp pişirmeye başlayalım. Kapağı kapatıp, ocağı kısalım.
  • Yaklaşık 30 dakika pişirelim, tencerenizin pişirme özelliğine göre pişirme süresini azaltıp, çoğaltabilirsiniz..Tencerenin soğumasını bekleyip, kapağını açtığımızda genelde suyu kalmış olur. Tencereyi ocağa koyup ağzı açık olarak suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim..Deriler de kızarınca tamamdır..İsteyen derilerini atıp yemeyebilir.. :)
  • Pilav, kızarmış patates, salata ayranla servis edebiliriz..Afiyet olsun..

15 yorum:

  1. amin amin amin ecmain can
    tek parcasini atmaya kiyamam ister derisi olsun ister fazlasi
    emek verilmis sevgi katilmis önüme gelmis elhamdülillah

    ellerine saglik gülüm rabbim sagliktan ayrimasin bedenini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caann ben de atmam bir tanem..Bazı kişiler tavuğun derisini yemedikleri gibi beraber pişirmiyorlarmış, deriyi soyup atıyorlarmış da o yüzden dedim :)
      Nimete hürmet gerekir elbet..bizde de öyle her şey atılmaz..

      Rabbim hepimizi sağlıktan ayırmasın..Allah razı olsun, yar ve yardımcın olsun her daim...

      Sil
  2. Canım nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun..

      Sil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım.canım çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ikram etme imkânı da olsaydı canım..Belki bir gün..Belli mi olur? :)

      Sil
  4. Realmente exquisito me encantaaaaaa,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  5. Dei uma passadinha por aqui para lhe desejar um Bom Fim de Semana, e me deparo com esta Delícia... Huuuuummmmm... Bateu até uma fominha.
    Beijos Márcia :)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Pilav da çok güzel görünüyor, tavuk da, patates zaten başlı başına bir olay. Ellerinize sağlık nefis bir menü olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan bey, pilav sade yağla hem de ..

      Sil
  7. aynurmmm derilerini atarmıyızz hiçç çokk severim ben derileriniayrıca limonlayınca tavuk ayrı lezzetleniyo elerine sağlık canm

    YanıtlaSil
  8. BEN BU LEZZETİ TAHMİN EDEBİLİYORUM
    HARİKA OLMUŞTUR BU
    ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...