Hayırlı sabahlar cümleten,
İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle..
Soğuk havalarda çorbalar en güzel kurtarıcılarımız ya, işte güzel bir şifa kaynağı..Üst solunum yollarında rahatsızlığı olanlara hem nefis, hem iyileştirici etkisi olan, hem de doyurucu bir çorba..Tavuk suyunun gribe iyi geldiğini hepimiz biliyoruz sanırım. Rabbim bizleri bizden daha iyi bildiği için, verdiği emanete iyi bakmayacağımızı da biliyor, sağlığımızı kaybettiğimizde onarma şansı vermek için enva-i türlü nimetler bahşetmiş..Şükürler olsun..
-1 tavuk budu,(ben çorba için tavuğun sırt kanat gibi yemekte fazla kullanmadığımız bölgeleri kullanırım)
-1 kaşık sıvı yağ,
-1 kuru soğan,
-1 küçük havuç,
-1-2 domates ya da kış için uyuttuğumuz ya da buzlukta sakladığımız domatesten,
-1/2 kırmızı kapya biber (buzlukta olandan kullandım)
-1 kaşık domates salçası,
-1 çay bardağı arpa şehriye,
-Tuz, karabiber,
-1/2 demet maydanoz,
-Limon.
İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle..
Soğuk havalarda çorbalar en güzel kurtarıcılarımız ya, işte güzel bir şifa kaynağı..Üst solunum yollarında rahatsızlığı olanlara hem nefis, hem iyileştirici etkisi olan, hem de doyurucu bir çorba..Tavuk suyunun gribe iyi geldiğini hepimiz biliyoruz sanırım. Rabbim bizleri bizden daha iyi bildiği için, verdiği emanete iyi bakmayacağımızı da biliyor, sağlığımızı kaybettiğimizde onarma şansı vermek için enva-i türlü nimetler bahşetmiş..Şükürler olsun..
-1 tavuk budu,(ben çorba için tavuğun sırt kanat gibi yemekte fazla kullanmadığımız bölgeleri kullanırım)
-1 kaşık sıvı yağ,
-1 kuru soğan,
-1 küçük havuç,
-1-2 domates ya da kış için uyuttuğumuz ya da buzlukta sakladığımız domatesten,
-1/2 kırmızı kapya biber (buzlukta olandan kullandım)
-1 kaşık domates salçası,
-1 çay bardağı arpa şehriye,
-Tuz, karabiber,
-1/2 demet maydanoz,
-Limon.
- Tavuk budunu ya da benim yaptığım gibi sırt ve tavuk kemiklerini tencereye yerleştirip, üzerine 5-6 subardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca üzerindeki köpüğü alıp ocağı kısıp pişirelim. İçerisine iri parçalara bölünmüş soğan, tane karabiber maydanoz sapları katabiliriz, aroma vermesi için..
- Suyun içinden tavuk parçalarını çıkarıp etleri deri ve kemiklerden ayıralım.
- Diğer yanda ince doğranan kuru soğanı yağda çevirelim, salçayı katıp biraz pişirelim, kabuklarından ayrılmış domatesi ekleyelim. (uyuttuğumuz domates zaten biraz pişmiş olduğu için biraz çevirmek yetiyor..
- Kapya biberi de doğrayıp, havucu rendeleyip ekleyelim. Tavuk suyunu süzgeçten geçirip katalım.
- Kaynayan suya şehriyeyi atıp pişmeye bırakalım. Tencerenin kapağını tam kapatmayalım taşar..
- Şehriyeler yumuşayınca ocağı kapatalım; ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip limon sıkıp sıcak sıcak içelim...Şifa olsun efendim..:)
Çoook güzel.Bol vitaminli kışın tarhanadan sonraki en güzel çorba.Canım ellerine sağlık. Nefisss. Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok güzel bir anlatım tarzı ve çok lezzetli bir çorba...
YanıtlaSilhiiiç mutfakla alakası olmayan bir kişi bile bu anlatımın kolaylığından yararlanarak taşırmadan bu çorbayı pişirebilir:)
Ellerine sağlık
selam ve dua ile...
Teşekkür ederim güzellerim, Allah razı olsun..Teveccühünüz.. :)
YanıtlaSilSevgi, Selam ve dua ile hem-hâl olun sizler de inşallah..
Kis geldi,soguklar basladiya,artik mutfagimizdan corbalar eksik olmaz.
YanıtlaSilEllerinize saglik,icenlere sifa olsun
Sadece bizde değil Avrupa'nın birçok yerinde de soğukalgınlığında aynı çorba yapılırmış ilaç niyetine. Sizde çok güzel bir tarif vermişsiniz, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan bey..
YanıtlaSil