12 Aralık 2012 Çarşamba

KURU BİBER KAVURMASI

  Hayırlı günler,
  Elaziz'den, Gakkoşlar Diyarından hepinize selamlar..:) Bir kaç günlüğüne geldiğim memleketimde hasret gidermeye çalışıyorum..
  Elazığ'da kuru biber, kış hazırlıklarının önemli bir parçasıdır. İstediğiniz biber cinsiyle hazırlayabilirsiniz..Biz tabisi acı sivri  biberleri kurutmuştuk..:)  Hatta çok acı sevenler, küçük acı Arnavut biberlerini kurutup onları yiyorlar.. İşte şimdi kış hazırlıkları için yaptığımız o güzelim biberleri pişirmeye sıra geldi..:) 

   -Bir tutam kadar kurutulmuş biber,
   -1-2 çorba kaşığı tereyağ+ sıvı yağ karışımı,
   -1 çorba kaşığı domates salçası (tercihen ev salçası)
   -2 kaşık uyutulmuş domates,
   -Tuz.
  • Biberleri üzerini geçecek kadar su ile tencereye koyalım, haşlayalım, süzgeçten geçirip soğuk sudan geçirelim, süzülsün..
  • Diğer yanda yağı eritip domates salçasını karıştırarak pişirelim. güzelce pişmeli, yoksa ekşi oluyor..
  • Üzerine domatesi katıp beraber biraz daha pişirelim.
  • Süzülen haşlanmış biberleri içine katalım, birbirine tadını geçirmesini sağlayalım. Kalan suyunu çektirelim.
  • Tabağa alıp, isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun..

15 yorum:

  1. hiç yemedim ama böyle tatları çook severim ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. ah iste ah karsimdakinin elleri benim ayaklarimin baglanmasinin resmidir bu
    ellerine saglik canem
    elaziga bol selam cok özledim
    kiymetini bilesin kurban her saniyenin
    anladin sen benim demek istedigim amacin gayesini ;)

    YanıtlaSil
  3. Allah nasip etse de ah keşke ikram edebilsem..
    Çok teşekkür ederim , gerçekten böyle tatlar çok hoş oluyor..

    V.A.S...Melek'im anlamam mı amacın gayesini :))
    Çok güzel her saniyesi ama çok da çabuk geçiyor ya :(

    Ben de hepinizi özledim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim.
    çok beğendim inanın.
    Şu yukarıda yapmış olduğunuz mübarek nimet benim en sevdiğim yemeklerin arasındadır.
    Ellerinize sağlık, ne güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım, hoş geldiniz bloguma..
      Keşke ikram etme imkanım da olsaydı, bizler de severek yiyoruz:)

      Sil
  5. EL AZİZİN KOKUSU GELDİ BURNUMUN DİREĞİ SIZLADI DOLU DOLU 3 YILIM GEÇTİ KEBANDA SICACIK KANLI İNSANLARINA SELAMLAR OLSUN KUCAK DOLUSU SEVGİLER AFİYET OLSUN VAZ GEÇİLMEZ BİR TAT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler..El-Aziz'i ben de çok özlemişim 1,5 yıl olmuştu gitmeyeli..İmkan olsa da 3-4 ayda bir gidip gelsem derim hep.:)


      Orada yaşamış biri olarak arada ziyaret edin bence:)Memleketimize her zaman bekleriz..

      Sil
  6. Se ve irresistible me encanta,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  7. Arkadasim,insan iki tane de ORCiK resmi koyardi bir de Savak Tulum Peyniri:)))Kapali Carsi´nin kokusunu icinize iyice cekseydiniz,tüm gurbette olanlar icin...Agin Leblebisi de aldiniz mi????
    Sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım da orcik ya da peynirli ekmek fotoları yayınlayınca isyan ediyorlar da..Korktum desem yeridir..:)
      Kapalı çarşının baharat kokusu muhteşemdi her zaman ki gibi..Size de bir nebze gönderebilsem keşke..
      Ağın leblebisi almadan gelinir mi :))
      Sevgi ve dostluk hepimiz için..Teşekkürler...

      Sil
  8. Çok severim hele de ciğerin yanında:))
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğerin, etin, bulgur pilavının,kırmızı mercimek çorbasının yanında da güzel oluyor:)Sağol canımm..

      Sil
  9. bayılırım bayılırrr, Elazığlı bir arkadaşım vardı (şimdi tayini çıktı uzaklarda buralardan) bir gün ona gittiğimde kurutulmuş biber, patlıcan ve salatalık dolması yapmıştı, harikaydı. İlk kez salatalığın kurutulduğunu onda görmüştüm, şimdi aklıma getirdin bak ahhh ahhh olsada yesek (tam öğlen vakti canım çekti beaa ) afiyet bal şeker olsun tatlım ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Marifetli kız..;)
      Ben de kuru biberlere başladım aslında ama fırsat olmasını henüz yayınlamaya :)Salatalığın dolması değil sadece bir çeşit hafif sulu yemeğini bile yaparız kurutulmuş salatalık kabuklarıyla..Ankara 'da isen bir gün uğra; şöyle ortaya karışık kurutulmuş sebzelerden bir yemek yiyelim İnşallah..Beklerim :)

      Sil
  10. cok severim ben biberi macur olmanın etkisi sanım evlenmeden önce annem sık sık yapardı kızşarı ama eşimin pek arası olmadığı için biberle bende unuttum sayılır :))

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...