19 Kasım 2012 Pazartesi

GÜL MANTI (SOSYETE MANTISI)

  Hayırlı günler,
  Herkesin sevdiği mantıyı bu kez kolay bir şekilde ve de çıtır çıtır yaptım..Herkes beğendi, inşallah sizler de beğenirsiniz...

   -6 adet yufka,

   -1 yumurta,
   -1 su bardağı süt+su karışımı,(yarı yarıya ),
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,

   İçi için:
   -400 gr orta yağlı kıyma,
   -1 baş kuru soğan,
   -15 dal maydanoz,
   -1 tatlı kaşığı biber salçası,
   -Tuz, karabiber, pul biber.
   Üzerine:
   -Yoğurt,
   -1-2 diş sarımsak, tuz.
   -Pul biber, toz sumak,kuru nane..
   Sos için:
   -2 çorba kaşığı tereyağ,
   -2 çorba kaşığı domates salçası,
   -Pul biber.


  • Öncelikle kıymalı iç hazırlamak için; soğanı küçük küçük doğrayalım. Maydanozları incecik kıyalım. Tuz, pul biber karabiber ve salçayı  da ekleyip karıştıralım. 
  • Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim. 2 yufkayı üst üste koyup iç harçtan bir miktar alıp üçgenin geniş kısmına düz bir şekilde yerleştirelim.

  • Yufkaları rulo yapalım, kendi etrafında da döndürüp gül şeklini verelim. Uç kısmını suyla ıslatıp kenarına yapıştıralım, açılmasın..

  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. İsterseniz yufkayı tek tek de kullanabilirsiniz. Porsiyonlar biraz küçük oluyor sadece..Çabuk olsun istiyorsanız 2'li yufka yapın :)
  • Bir kasede yumurta, süt+su karışımını, sıvı yağı karıştırıp, çırpalım. Suyun katılmasının sebebi yufkaların daha çıtır olması içindir.  İsterseniz soda da kullanabilirsiniz..
  • Bu sıvı karışımı Gül mantıların üzerine kaşık kaşık dökelim. Dışına dökülsün sorun değil, her yanına sürülmeli sıvı karışım.
  • Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

  • Mantılar pişerken, diğer yanda sarımsakları soyup tuz ile ezelim, yoğurtla birleştirelim.
  • Sos tavasına tereyağını alalım, yakmadan kızartalım, salçayı katıp pişirelim, biraz su ile kıvamını açalım.
  • Kızaran gül mantıları sıcakken tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos gezdirelim. Onun da üzerine toz sumak, kuru nane, pul biber ile süsleyip hemen yiyelim...
                                               Bu da küçük porsiyon
  • Bekletirsek çıtır halini kaybeder.
  • Afiyet, şifa olsun ..Tüm dünyada zulüm gören mazlumları dualarımızda unutmayalım....




12 yorum:

  1. bu şekilde hiç denemedim Aynurcum,hem kolay hem lezzetli görünüyor denemek isterim inş eline sağlık olsun,nurcan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay hem de Nurcan'cım, kesinlikle denemelisin..Eminim beğeneceksin..Teşekkürler..

      Sil
  2. senin ellerini benim ayaklarimi baglayalim bu tabak sofraya gelmeden evvel
    ellerine saglik gülüm

    duadan baska ne yapabiliyoruzki kardeslerimiz icin

    YanıtlaSil
  3. oooo mantı olmazsa olmaz...
    kim sevmme derse aklına şaşarım :))
    miiiiis miiiiiis...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel oluyor bu mantı. Hem pratik hem lezzetli. Bende yapıyorum. Ellerine sağlık. Afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Estupenda receta me gusta es una verdadera exquisitez,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  6. Nevin'cim çok teşekkürler, pratiklik çok gerekli oluyor, özellikle benim için :)

    Şirinem ben de şaşıyorum mantı sevmeyene :))

    Melek'im sen yeter ki bana gel ben ellerimi gönüllü bağlarım :)

    YanıtlaSil
  7. Selam Aynur gardaşım:)
    Ellerine sağlık hiç sevilmezmiii:) bayılınır bile bu mantıya.:)
    Resimler çok güzel çıkmış maşaallah ye beniiii diye bağırır gibi:))
    sevgilerle kal
    www.papatyasef.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.S Adaşım papatyam, çok teşekkür ederim canım.Ben de fotolarım iyi olmuyor diye düşünüyordum, sağol canım ya mutlu ettin beni :)

      Sil
  8. aaaahhhh mantı ahhh ne çok severim ama rejimdeyim şimdi yememeliyim,ellerinize sağlık çok güzel olmuş,sevgiler,bana da gelin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım hoş geldiniz..Arada rejimi bozmak da rejimin şanındandır di mi :))
      Şaka bir yana, başarılar diliyorum, sağlıklı bir şekilde istediğinize ulaşın inşAllah..
      Benim listemde varsınız zaten ..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...