27 Kasım 2012 Salı

FIRINDA HAMSİ

   Hayırlı günler,
   Balık pişirmek her ev hanımının hoşlanmadığı bir şeydir,  değil mi?  Günlerce gitmeyen kokusu, hep tedirgin eder.. Tavası yapıldığında her yanı önce güzel bir koku sarar, sonrasın da ise dayanılmaz kötü koku...Perdelere duvarlara dahi siner..:(
   Bugün ben size hamsi tava tadında kokusu pek olmayan bir usulde kızartmanın tarifini vereceğim..pek tarif sayılmaz aslında, bir öneri ..:)  Çok kolay pratik ve lezzet tavan..:).



   -1 kilo hamsi,
   -tuz, karabiber, kekik, istenirse pul biber, kişniş,
   -1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ,
   -3-4 kaşık mısır unu.
  • Hamsileri ayıklayalım, kılçıklarını da çıkaralım. İyice yıkayalım, bol suyla.. Süzgece alıp süzülmesini bekleyelim.
  • İyice süzüldükten sonra, tuz, karabiber, kekik, kişniş ve pul biber serpip harmanlayalım. Baharatlar isteğe bağlı, isterseniz sadece tuzlayıp baharat katmaya bilirsiniz..
  • Mısır ununa bulayıp yağın bir kısmıyla yağladığımız tepsiye dizelim. Ya da mısır ununu serperek onunla da harmanlaya biliriz. 
  • Tepsiye dizdikten sonra, üzerine kalan yağı gezdirelim. Fırında kızarıncaya dek pişirelim. 
  • İster çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin, isterseniz daha az pişirerek de servis edebilirsiniz. Biz çıtır kızarmasını seviyoruz. Çok kurumasın, ona da dikkat edelim..
  • Fazla koku olmadan balığı kızartma tadında pişirmiş oluyoruz böylece..
  • Salata ile servis edebiliriz. Afiyet, şifa olsun..Dualarınız da hatırlayın lütfen...
Not: Balık kokusunu gidermek için sirkeden faydalanıyoruz. Sirke ile ellerimizden, kullandığımız tüm kaplardan kokuyu çıkarabiliriz. Ayrıca ocakta sirkeli su kaynatmak ortalıktaki kokuyu gidermede yardımcı olacaktır. 

9 yorum:

  1. En sevdiğim balık hamsi. Her türlüsünü yerim. Ellerinize sağlık süper.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl balık çekti canımmmm nasıl güzel olurdu şimdi olsaydı dimi?..güzel ablacım ellerine sağlık biricik Aynur ablamm booolca sevgiler sana..

    YanıtlaSil
  3. ben geldim...
    bir karadenizli olarak hamsiyi görünce koştum geldim :))
    eeee artık banada verirsin dimi canım...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ohhh mis gibi.bende yaptim ama henüz yayina almadim

    YanıtlaSil
  5. ben de firinda yapiyorum,kim kizartacak,kokuyla ugrasacak....Ha birde birileri yapip da cagirirsa daha bir sevinirim:)))ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  6. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..Hepinizi beklerim her zaman, zevkle ikram ederim..Buyurun buyurun... :)

    YanıtlaSil
  7. bacilarin hasi ellerine saglik bitanem
    cok severim

    sefiyom seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senii bir taneemm :D

      Allah sevdiklerine bağışlasın seni...Amiinn..

      Sil
  8. Hamsi sevdiğim balık turudur,eline sağlık cnm.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...