28 Temmuz 2012 Cumartesi

ERİK REÇELİ

   Hayırlı günler,
  Allah'ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun. 
  Kışın kullanmak üzere bir çok şey yapardı eskiler..Gerçi şimdilerde her şeyin hazırı var nasılsa diye maalesef bu tür şeyleri yapmak istemiyor hanımlar ama,onlar kimyasal katkıları olması hasebiyle tercih etmememiz gereken şeyler.Kış hazırlıklarından biri de elbette ki reçeller..
  Bizim evde reçel pek yenmez, ama ben misafirlerim için mutlaka yapar bulundururum.Bir de meyveli tart yaparken kullanıyorum.


  
   -1 kg kırmızı erik,
   -1 kg toz şeker,
   -1/2 limonun suyu,
 
-Öncelikle erikleri yıkayalım, ıslaklığıyla beraber tencereye koyup, kısık ateşte kendi suyuyla meyveleri haşlayalım.
-Suyunu salıp, haşlanınca şekerini katıp önce harlı ateşle kaynatalım. Kaynayınca, tekrar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
-Hemen saate bakalım ve 16 dakika reçeli pişirelim.
-16 dakikadan sonra limonu sıkalım.2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Toplam 18 dakikada pişirmeyi tamamlayalım.Bu usulle yapılınca reçelin rengi kararmıyor, çok güzel renk elde ediyoruz.
-Temiz, kuru, kapağı yeni kavanozlarımıza sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatalım. Ters çevirip havluyla saralım. 24 saat o şekilde soğusun. Böylece konserve etmiş oluruz, bizde fazla tüketilmediği için ben küçük kavanozları atmam, reçellerimi bu şekilde o küçük kavanozlarda saklarım.
-Katkısız reçelimiz hazır.Afiyet olsun..

2 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...