24 Mayıs 2012 Perşembe

KANDİL SİMİDİ

   Merhabalar,
  Geç kaldım biliyorum ama elimde olmayan nedenlerden dolayı, kandil simidinin tarifini şimdi eklemek zorunda kaldım..Eminim bir çoğunuz yapmış ev halkına ikram etmişsinizdir.3-4 yıl kadar öncesinden aldığım bu tarif kolay ve pratik..Şimdi bile hemen yapabilirsiniz..:)

  -2,5 su bardağı un,
  -1/2 paket tereyağı (yumuşamış ya da kızdırmadan eritebilirsiniz),
  - 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  -1/2 paket yaş maya,
  -2 çorba kaşığı yoğurt,
  -1 yumurta sarısı,
  -1 çorba kaşığı şeker,
  -1 çay kaşığı mahlep,
  -2 çay kaşığı tuz.

Sıvı harcı için:
  -1 yumurta akı,
  -1/2 çay bardağı su,
  -1 çay kaşığı şeker.

Üzeri için:
  -Susam, küncü, çörek otu.

  --Un, tereyağı, sıvıyağ, maya, şeker, tuz, mahlep, yoğurt, yumurta sarısı yoğurma kabına alıp hep beraber yoğuralım.

  --Bekletmeden parçalar koparıp şeritler yaparak, uçlarını birleştirip simit şekli verelim.

  --Yumurta akı,su ve şekeri karıştırıp, simitleri bu sıvı harca bulayıp, süzgecin üzerine alalım,süzülsün.

  --Oradan alıp susam ya da çörek otuna bulayalım.( Ben küncüye* buladım,küncünün tadını daha çok seviyoruz.)

  --Yağlı kağıt üzerine alıp fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.

  --Afiyet olsun,dualarımız kabul ibadetlerimiz makbul olsun inşallah...


 *Küncü susamın kabuklu hali..

2 yorum:

  1. ellerine saglik sultanim .
    denemeliyim

    öpüldün ;)

    YanıtlaSil
  2. Dene bir tanem,çok gevrek bir simit oluyor...

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...