24 Mayıs 2012 Perşembe

CONDENSED MİLK-SÜT REÇELİ

  Hayırlı günler,


  Şükürler olsun Rabbim mübarek mevsime eriştirdi.Hepinizin mübarek üç ayları ve Regaib geceniz mübarek olsun...
  Bu güzel günleri dua ve şükürle değerlendirmeyi Rabbim nasip etsin inşallah..


  Bu gün sizlere,zevkle yapıp kullandığım süt reçelinin tarifini vermek istiyorum..Condensed milk de denen "yoğunlaştırılmış süt" pasta, tatlı yaparken elimin altında hazır alternatif..Kakao katılınca nefis bir krema oluyor. Hazır olan şeylerden mümkün olduğunca uzak kalmaya çalıştığım için yapmaya karar verdim.  Çok önceden,nette dolanırken yorumlardan birinde görüp not ettiğim ölçüyle yaptığımda çok güzel sonuç aldım..OBEZ ABLA rumuzuyla tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim, harika bir şey oldu..Üstelik de buz dolabında 3 ay saklanabiliyor..:)


  Gelelim tarife:
-1 lt süt,
-300 gr şeker,
-1 paket kabartma tozu,
-1 çorba kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)


--Sütün yarım litresiyle şekeri kaynatalım.Diğer yarım litreye nişasta ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım.


--Kaynayan süte ilave edip karıştıralım.Kaynamaya başladığında kısık ateşte katılaşana dek pişirelim.


--Kaynama esnasında başından ayrılmamak gerekiyor, çok çabuk dibi tutuyor.Arada karıştırarak dibinin tutmasını önlemeliyiz.Teflon tencere kullanabilirsiniz.


--Rengi hafif sarardığı zaman olmuş demektir.Emin olmak için biraz küçük tabağa alıp soğutun, eğer tenceredekinden daha katıysa tamamdır.


--Soğuduktan sonra, ağzı kapalı cam kavanozda, buzdolabında saklayıp kullanabilirsiniz.



--Afiyet olsun...


--Not: --İlk bir saat 10 dakika ara ile karıştırmalı, son yarım saatte daha sık karıştırılmalı,topak olursa sonra mikserle çırparak pürüzsüz görünüm elde edersiniz..
-- Süt kutu süt olmamalı, günlük süt olmalı..kutu sütlerle güzel sonuç alınmıyor..

7 yorum:

  1. Çok lezzetli gibi görünüyor, denemeliyim hemen ;)

    YanıtlaSil
  2. Karamel seviyorsanız hele, kesinlikle denemelisiniz..kakao katınca da oldukça lezzetli bir krema oluyor, pastaların üzerine...Başka tariflerde de kullanacağım inşallah gelecek günlerde..

    YanıtlaSil
  3. Kakaosuz denerim, karamel çok seviyorum ve fotoğraftaki görüntüyü elde etmeliyim.Nasıl canım istedi anlatamam :)

    YanıtlaSil
  4. denenecekler arasina girdi hayatim
    ellerine saglik öptüm

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim, kakaoyu pastaların üzerine sürmek için ekliyorum ben de zaten..bu rengi elde etmek için sabırla uzun süre kısık ateşte pişirerek elde ediyoruz..Sizin sonuçları da bekliyorum..

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...