13 Şubat 2012 Pazartesi

KABAK TATLISI



Herkese hayırlı günler,
Soğuk kış günlerinde tatlya daha fazla ihtiyaç duyuyoruz,enerji vererek ısınmamızı kolaylaştırıyor.smiley Bu
düşünceyle bu gün sizlere kabak tatlısının tarfini vereceğim.Meyve tatlıları diğer hamur tatlılarından daha
hafif olması hasebiyle daha fazla tercih edilmesini sağlıyor.
   Gelelim tarifimize:
-1 kg soyulmuş,dilimlenmiş balkabağı,
-500 gr toz şeker
-1 tatlı kaşığı vanilya
  Üzeri için:Ceviz içi,
--Kabakları yıkayıp,tenceremize döşüyoruz.geniş çaplı bir tencere olmasına özen gösterelim,fazla üst üste gelmesin.üzerine şekeri serpip ağzını kapatıp bekliyoruz.
--Kabak sulanıp şeker eriyince ocağa alıp önce harlı ateşte,kaynayınca da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.kabak pişip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.şeker biraz reçelleşmeye dönecek,zaten ocağı kapatınca şekeri içine çekmiş olacak.
--Ocağı kapatmaya yakın,vanilyayı her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz. 1-2 taşımda beraber pişmeli. Aslında 4-5 tane karanfil  ile pişirirdim önceleri,ama bazı kimselerin sevmediğini öğrenince vanilyalı yapmaya başladım. Bu şekilde de beğenildi. Bazen hem karanfil hem vanilya ile yapıyorum o da güzel oluyor.Tercih sizin..
--Tatlı soğuyup,şerbetini çektikten sonra servis tavağına alıp üzerine doğranmış cevizle süslüyoruz..Cevizleri dövmeyip doğramak daha güzel oluyor,dişe geliyor..İstenirse fındık,hindistan cevizi,fıstık bademle de süsleyebiliriz.Ama daha ziyade cevizle...
    Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...