Merhabalar,
Kış bitti ama türlüsünü yazmaya fırsat bulamamışım..:) Bu yemeği öğrencilik yıllarımda öğrenmiş ve de evde uygulamıştım..Ev halkı da beğenince yapmaya devam etmiştim..Kız Meslek Lise'si Ev ekonomisi ve Yemek pişirme Ayşe Sema öğretmenimizi anarak pişiririm hep.. :) Biz okulda kuşbaşı et ile pişirmiştik, ben biraz farklı yaptım. buyurun:
-2 Kuzu incik, (ikiye bölünmüş),
-1 kuru soğan,
-2 dal pırasa,
-2 patates,
-2-3 havuç,
-1 çorba kaşığı domates salçası,(bu kez katmadım, salçalı da çok güzel oluyor)
-1 kaşık yağ,
-Tuz, su..
- Eti bir kaşık kızdırılmış yağda biraz çevirelim. Bir süre ocağı kısıp kapağı kapatalım etler yumuşasın.. Daha sonra soğanı, pırasayı doğrayıp ilave edelim..Bir iki soteleyip salçalı yapacaksanız salçayı ve havucu ekleyelim. Kaynar su ilave edelim..Üzerine gelecek kadar olsun, fazla geçmesin..ihtiyaç duyarsak sonra ekleyebiliriz..
- Doğradığımız patatesleri yemek kaynayınca ilave edelim, ocağı iyice kısıp pişmeye bırakalım..
- Et pişmiş, yemeğin suyu kıvamlanmışsa tamamdır..:) Suyunu az bulursanız kaynar su ilave edebilirsiniz..Bir iki taşım daha kaynamalı ama..
- Servis edip sevdiklerimize ikram edelim..afiyetler olsun efendim..Dualarınızda unutulmamak dileği ile..Tatlı-tuzlu nimetleriniz bol olsun..
mmmm eline sağlık hem lezzetli hemde sağlıklı sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok faydalı leziz bir yemek olmuş anlaşılan .
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
çok teşekkür ederim arkadaşlarım..Hayırlı Cumalar...
YanıtlaSilKış bitti ama içindeki sebzelerin hepsi bütün yıl mevcut. Kuzu incik ile de çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık. BU arada izleyiciniz oldum.
YanıtlaSilHaklısınız tüm yıl mevcut bütün sebze ve meyveler..Elbette ki mevsiminde tüketmek en sağlıklısı ve güzeli..Çok teşekkür ediyorum yorumunuza..Zaten izleyicim olduğunuzu sanıyordum :)
Sil