Güzel güneşli pırıl pırıl bir bahar havası var Ankara'da..Bahar aylarında genelde halsizlik olur ya..Aslında evde iş yapmak istemediğimizden kaynaklanıyor diye düşünüyorum :) Dışarı çıkıp dolaşmak gezmek varken ne işi değil mi? ;) Ama yapılması gerekenlerde yapılacak nihayetinde..
Neyse, bu gün sizlere nefis bir tatlı tarifi vereyim dedim. Bunu daha önceden yapmıştım ama eklemek bu güne nasipmiş..Nefis bir lezzet..Kesinlikle denemelisiniz..Tatlı sevenler için nefis bir seçenek..Eski bir tarif, Kaç yıl önce bir arkadaşımdan almıştım bu tarifi..Tazeledim yeniden ;))
Haydi buyurun :
-6 su bardağı un,
-2 su bardağı sıvı yağ,
-1 su bardağı süt,
-2 yemek kaşığı irmik,
-1 çay kaşığı tuz,
-1 yemek kaşığı şeker,
-2 kabartma tozu,
İçine:
-Ceviz ya da fındık..
Şerbeti için :
-3 su bardağı şeker,
-3 su bardağı su
-Birkaç damla limon suyu..
- Öncelikle şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp kaynatalım, kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri temizleyelim, limon suyu ilave edip bir iki taşım daha kaynatalım..Bir kaşığa şerbetten alıp kıvamını kontrol edelim..Kıvamı olmuşsa ocağı kapatıp
- Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım..biraz dinlenince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açalım..İçine iri çekilmiş ceviz fındık ile doldurup oval olarak kapatalım..
- Kalburlara basılarak izi çıkarılırdı eskiden; şekli de çok güzel olurdu..Lakin şimdi kalburu nereden bulacağız? Ben de rendenin üzerine bastırarak şekillendirmeye çalıştım :)
- Tepsiye dizelim, önceden ısıtılmış, 180 derece fırında koyu renkli olarak kızartalım..
- Fırından çıkardığımız tatlıların ilk sıcaklığı gidince, üzerine soğuk şerbeti dökelim..Şerbetini çekince servis edebiliriz...
- Afiyet bal olsun. Nefis; gevrek, harika bir tatlı..;)
Nasılda Kıyır kıyır görünüyor. nefis ellerinize sağlık.
YanıtlaSilaynen öyle arkadaşım..kıyır kıyır..dçok zevkle yendi.:)Teşekkür ederim..
Silof nasıl da güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Çok da severim.
YanıtlaSilCanım bu tatlının içinde yağ yok mu,1 su bardağı sütle tüm malzemeyi yoğurabilcekmiyiz.Tarifi not ederken dikkatimi çekti de...
YanıtlaSilay çok özür dilerim yazmayın unutmuşum..olmaz mı hemen düzeltiyorum :) teşekkür ederim...
Sillezzeti fotograftan ta buralara kadar geliyor sisterim,ellerine saglik.Eski ama vazgecilmezlerdendir oyle degil mi ..selametle kal.
YanıtlaSilçok haklısın bacım..eski tarif ve klasiklerden..;) Teşekkürler..
SilSe ve muy exquisito que quiero probar,abrazos
YanıtlaSilteşekkür ederim Rosita..:)
SilBu saatte hem de diyetle uğraşırken bu en sevdiğim tatlının karşıma çıkması şart mıydı? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzür dilerim :)
SilVe de Teşekkür ederim :))