21 Mayıs 2014 Çarşamba

BÜTÜN LAHANA DOLMASI


  Merhabalar,
  Mevsimi geçmeden yayınlayabilseydim iyiydi...Daha önceden yapılmış bir yemek..Gerçi hala bulunuyor lahana ama...Bir arkadaşım bahsetmişti; Mardin'li komşusu tüm lahanayı doldurmuş ikram etmiş diye..Ben de internette de araştırınca gördüm, pek hoşuma gitti..Üst yapraklarını daha önceden sardığım lahanayla yapıverdim bu görüntüsü güzel yemeği..Değişik sunum isteyenler için.. Buyurun :

   -Küçük ebatta beyaz lahana..
İç malzemesini istediğiniz usulde yapabilirsiniz..
bu dolma içiyle ya da bu iç ile ya da zeytinyağlı olsun istiyorsanız bu içi hazırlayıp  ya da bu usulde yapabilirsiniz.Kendi  hazırladığınız tarzda da yapıp doldurabilirsiniz..Malzemelerin iç kısmına yetecek kadar olmasına dikkat edelim yeter..

  • Lahananın ortasını bıçakla kesip oymakla işe başlayalım..İç malzemeyi koyacak kadar oyuk açıp içindeki lahanaları çıkaralım..
  • İç malzemesini hazırlayıp çok sıkı olmayacak şekilde lahanayı dolduralım..Ben kıymalı pirinçli içten hazırladım..Üzerini domatesle kapatalım, uygun bir tencereye altına biraz lahana yaprağı serip dolmayı yerleştirelim. 
Ben kenarlarına bir kaç tane de yaprak sarma yaptım, destek olsunlar diye.. ;)

  • Yarısına gelecek kadar salçalı su ekleyip (ben kıymalı iç yaptığım için), biraz da tuz serperek ve nar ekşisi gezdirerek, kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım..
  • Piştiğini anlamak için lahanaya çatal batırıp sertliğini kontrol edelim ya da pirinçlerin pişip pişmediğine bakalım..            
  • Dilimleyip servis edebiliriz..Sosundan üzerine gezdirmeyi unutmayın :)
  • Afiyet şifa olsun..

3 yorum:

  1. ÇOKKK KOLAYLIK :)ELLERİNE SAĞLIK...BEN MUMBAR DOLMASINI KAÇIRMIŞIM:)GÖRÜNCE CANIM ÇEKTİ RAMAZAN GELMEDEN YAPAYIM...DUALARIMLA KAL CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim..::)
      bumbar dolmasını ben de yapayım tekrar aklıma düşürdün ;))
      Allah razı olsun...

      Sil
  2. harika görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...