29 Nisan 2014 Salı

KAPUSKA- ZEYTİNYAĞLI


   Hayırlı günler,
   Bir iki gündür yağmur yağıyor Maşallah...Allah susuz bırakmasın, çok verip çaresiz de koymasın; hayırlı yağışlar versin diye hep dua ediyoruz..Bu arada nisan suyu topladınız mı? Ben biraz aldım terasta orta yere yükseğe leğen koyup da..Gerçi atmosferin, havanın kirlendiği bir ortamda ne kadar şifalıdır bilemiyoruz tabi..Ama zaten şifayı Allah'tan umarak kullanalım değil mi ?
    Kış sebzelerinin vakti geçiyor, ben hala lahanalı tarifleri bitiremedim ;) Bu gün çoğu kimsenin ismini duyunca, yüzünü buruşturduğu bir yemeğin tarifi var :) Buyurun:
   -Beyaz lahana, (genelde lahanayı sarma yaparım, orta kısımlarından kapuska)
   -1 baş kuru soğan,(irice)
   -2-3 tane küçük havuç
   -2-3 tane acı kırmızı biber, (kuru biber kullandım)
   -3 çorba kaşığı zeytinyağı
   -1/2 çorba kaşığı domates salçası ya da 2 çorba kaşığı uyutulmuş domates ya da domates rendesi,
   -Tuz,1 tatlı kaşığı şeker, 1-2 kaşık sirke..

  • Tencereye yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı hafif pembe çevirelim, ocak kısık ateşte..Salçayı ya da domatesi katıp beraberce pişirelim.
  • Havuçları kazıyıp ince doğrayalım, soğanlara ilave edelim. İnce doğradığımız lahanayı da katıp, şöyle bir karıştıralım, kapağını kapatıp lahananın sinmesini sağlayalım.  Acı biberleri doğrayıp ilave edelim. Acı sevmeyenler kapya biberi doğrayabilirler..ama acı çok yakışıyor..:) Tuz ve şekerini katıp 1 bardak suyu da ekleyelim..Pişmeye bırakalım..Zaten kısa sürede pişer, yemeğin suyu azalıp,yağına bindirmesi lazım..Pişmeye yakın sirkeyi ekleyelim...
  • Servis edip afiyetle yiyelim..Şifa olsun efendim...

3 yorum:

  1. Sebze olsun hemde böyle olsun nefis eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya Kardelen..? :) Gel gör ki sebzeyi pek sevmiyorlar maalesef çocuklar..:(
      Çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim Marcia..çok incesin..:)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...