1 Nisan 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSLU HURMA TOPLARI



    Hayırlı günler,
    Elhamdulillah gripten öksürükten kurtulduk, rahatladık.. Güneşli nefis bir hava var Ankara'da.. Hatta dün biraz temizlik bile yaptım..Eee bahar geldi temizlik yapmak gerek değil mi ? Gereksiz şeyleri, miadını doldurmuş olanları atmak ferahlamak da gerekli..:)  Yavaş yavaş başladım ben de inşallah..Öyle bir çırpıda yapamam yavaş yavaş..;)
    Bu gün sizlere görüntüsü ve lezzetiyle tatlıya doyuran bir tarifle karşınızdayım..Biliyorum burayı pek ihmal ediyorum..İntagrama da başladım ya..Bilgisayara oturmak da çok zor oldu bu sıra, fırsatım olmadı..Hayırlısı diyelim, hep hayırlarla karşılaşalım İnşallah..
    Bu çok hoş bir tatlı oluyor, çocukların da büyüklerinde seveceği bir tat ortaya çıkıyor..Buyurun lütfen:

   -2 su bardağı hurma,
   -1 çorba kaşığı tereyağ,
   -1 avuç dolusu ceviz ya da fındık,
   -Birkaç tane pötibör bisküi,
   -2-3 kaşık kadar condensed milk-süt reçeli (tarifi burada, bakabilirsiniz)
   -İsterseniz biraz kakuleyi toz haline getirip ilave edebilirsiniz..
 
Üzerine : Çikolata sosu...

  • Öncelikle hurmaları yıkayıp, çekirdeklerini ayıklayalım. Minik minik doğrayalım..Bendeki hurmalar yumuşacık olduğu için suda bekletmedim..Sevgili arkadaşım Ayşegül Cidde'den göndermişti..Vakumlu paketlerde hiç bozulmadan kalabiliyor..O sebepten bolca almıştım :))
  • Tereyağını tencerede eritelim, doğranmış hurmaları ilave edelim, fındık ya da cevizi irice doğrayalım,ilave edelim. Süt reçelini ve pötibör bisküileri kıralım ekleyelim. Elimize alıp toplar yapabilecek kıvama gelince misketten büyük yuvarlaklar yapalım. tabağa dizip buzdolabına kaldıralım..
  • Diğer yanda hazır çikolata sosunu üzerindeki pişirme usulüne göre pişirelim.. Kabuk tutmaması için karıştırarak ılıtalım..Buz dolabında dinlenmiş hurmalı topların üzerine gezdirelim istediğimiz gibi süsleyelim..Ben  Ayten'cimin hediyesi kar tanesi şekerlemelerle süslemeyi tercih ettim..Bir kez daha teşekkürler sistam :)
  • Buz dolabında biraz daha dinlendirdikten sonraa; afiyet olsuun :)) 










9 yorum:

  1. Aynurum, balım, bidenem şahane olmuş topcukların şifa olsun sis :) Süt reçelini bu hafta ben de bir deneyim bari :) Bengü'ye dedim "niyetim var teyzecim ama 2-2,5 saatte pişiyormuş." Ay teyzeeee senin vaktin mi var Allah aşkına sakın yapma ha dedi .bakalım aklıma koymam yeterli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın :) çok teşekkür ederim bir tanem..
      süt reçelini illa da sadece onunla ilgilenerek yapman gerekmiyor..Mutfakta diğer işlerini yaparken de bir yandan da süt reçelini yapabilirsin gülüm. yeter ki başında ol ara ara ilgi istiyor çünkü...sen alâsını yaparsın eminim..;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Nursevin'cim..tatları da pek şekerdi ;)

      Sil
  3. ellerine sağlık bomba onlar bomba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bomba oldular gerçekten..ama tahrip etmiyor :))
      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. Eline sağlık canım çook nefisler.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Me encantan tus bombones me comería varios que ricos,abrazos

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...