11 Ocak 2014 Cumartesi

PATATES PÜRESİ-

 








 
     Hayırlı Geceler,
     Patates püresi et yemeklerinin yanına çok yakışır..hoş yalnız da gayet güzel yeniyor ya neyse..:) Patatesleri haşlayıp yapıyoruz ama haşlamadan da yapmak mümkün....Bu şekilde patates püresi yapmak, bana daha kolay, daha pratik geliyor..Buyurun:

   -3-4 tane orta boy patates,
   -1 su bardağı süt,
   -1 çorba kaşığı tereyağ,
   -1 çay bardağı kaşar rendesi,
    -Tuz, karabiber..


  • Patatesleri soyalım, iri küpler halinde doğrayalım, yıkayalım..Doğradıktan sonra yıkamak nişastasından kurtulmamızı sağlıyor... Malum...;))
  • Tencereye tereyağı alıp yakmadan güzel kokusu çıkana dek ısıtalım..Patatesleri ve sütü ilave edelim, kapağı kapatıp ocağı açalım..Orta ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim.
  • Patates ezicisiyle ezelim, eğer süt az gelirse ekleyelim..kıvamı pürüzsüzleşene dek iyice ezelim..Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştıralım, kaşar rendesini de ilave edip ocaktan alalım..                                            
  • İstediğimiz et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanalım..
                                   
  • Afiyet olsun, sofranızda tatlı- tuzlu lezzetler daim olsun İnşallah...

3 yorum:

  1. cok lezzetlı olmustur elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Patates,sütle pişirildiğinde püre nefis oluyor..eline sağlık Aynur kardeşim..ben azıcık muskat cevizi rendeliyorum..yakışıyor..

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
    muskatı ben de severim, deneyeyim Sedir kardeşim teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...